Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Microsoft

19/11/2021infocomBy infocom3 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Microsoft προχωρούν σε νέα στρατηγική συνεργασία για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Κοινή φιλοδοξία αυτής της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία και να επιτύχει τους επιχειρηματικούς και περιβαλλοντικούς της στόχους.

Αφετηρία του έργου αποτελεί η υπάρχουσα συμφωνία για τη μετάβαση της τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας Πειραιώς στο cloud, η οποία θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας και περαιτέρω ανάπτυξης με όχημα νέες, πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, στα γραφεία διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Χρήστος Μεγάλου Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Τράπεζας Πειραιώς και ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, παρουσία του κ. Jean–Philippe Courtois, Executive Vice President and President, National Transformation Partnerships της Microsoft και του κ. Δημήτρη Μαυρογιάννη, Group Chief Operating Officer (COO) της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Μέσω της νέας συνεργασίας με τη Microsoft, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει να αυξήσει τη λειτουργική της αποδοτικότητα, να ενισχύσει την αυτοματοποίηση των εσωτερικών της διαδικασιών, να εμπλουτίσει τις ψηφιακές δυνατότητες του εργασιακού της περιβάλλοντος, να εισάγει νέα εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που θα βασίζονται σε data και analytics, να περιορίσει τις δαπάνες πληροφορικής και να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα, συμβάλλοντας στη μετάβαση σε βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται η δέσμευσή μας για ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς ως χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, τροφοδοτούμενου από τεχνολογία αιχμής cloud».

Ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ανέφερε σχετικά: «Με τη νέα συνεργασία γινόμαστε συνοδοιπόροι της Τράπεζας Πειραιώς στο συναρπαστικό ψηφιακό της ταξίδι. Δημιουργούμε ένα πλαίσιο για απρόσκοπτη μεταβίβαση γνώσης και τεχνογνωσίας, ειδικότερα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που θα ενισχύσουν την Τράπεζα με νέα εργαλεία και δυνατότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στον πολυσήμαντο ρόλο της απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ταυτόχρονα, συμπράττουμε για να δώσουμε νέα ώθηση στην στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρίας μέσω της θετικής επίδρασης που θα έχει η τεχνολογία στη βιώσιμη τραπεζική».

O κ. Courtois, σχολίασε « Είναι τιμή και χαρά μου να συμμετέχω στο ταξίδι μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς και είμαι πολύ χαρούμενος που διαπιστώνω από κοντά τη δέσμευση της Ηγεσίας της Τράπεζας να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της συνεργασίας δημιουργούμε έναν νέο οδικό χάρτη για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα και συμβάλλουμε στην προώθηση της ψηφιακής αντζέντας της Ελλάδας. Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Microsoft για τη δημιουργία του πρώτου Data Center Region στη χώρα, ειναι εντυπωσιακό να βλέπω πόσο γρήγορα προχωράει η μετάβαση στο Cloud εταιριών, όπως είναι η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι κομβικές για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία»

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, Τράπεζα Πειραιώς και Microsoft δεσμεύθηκαν να κινητοποιήσουν τα οικοσυστήματα των συνεργατών τους (FinTechs, θεσμικούς παραγωγικούς και ερευνητικούς εταίρους) προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για νέες, ευρύτερες συνεργασίες που θα επιταχύνουν την ψηφιακή μετάβαση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

microsoft τράπεζα Πειραιώς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η CPI σε συνεργασία με τη Νo POD φέρνουν νέα εποχή στις παραδόσεις

Η OpenAI τερματίζει την αποκλειστική συνεργασία της με τη Microsoft

Η Aboutnet απορροφά το πελατολόγιο και τα στελέχη της MyWebDesign

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Η Wolt και η Dott ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν τη μικροκινητικότητα στο Wolt+

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.