Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για την Καθολική Υπηρεσία στη σταθερή ευρυζωνικότητα

19/05/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Έως 18 Ιουνίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τον προσδιορισμό του περιεχομένου παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ).

Στην πρόταση της ΕΕΤΤ ως υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής τηλεφωνίας ορίζεται η υπηρεσία με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 10 Mbps και εγγυημένη 4 Mbps.

Η πρόταση της ΕΕΤΤ εναρμονίζεται με τις διατάξεις του Νόμου 4727/2020, ο οποίος προβλέπει ότι όλοι οι καταναλωτές στη ελληνική επικράτεια έχουν πρόσβαση, σε προσιτή τιμή, σε διατιθέμενη υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η Διαβούλευση επικεντρώνεται στην ανάλυση των διαθέσιμων υποδομών και τον προσδιορισμό των περιοχών, όπου η παροχή λειτουργικής ευρυζωνικής πρόσβασης προϋποθέτει ενεργοποίηση της ΚΥ, στην εκτίμηση του κόστους για την αναβάθμιση υποδομών για την παροχή ΚΥ, στην κάλυψη εύλογων αιτημάτων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω της ΚΥ και στο να καταστεί προσιτή η ευρυζωνική πρόσβαση που παρέχεται μέσω της ΚΥ.

Επισημαίνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης, η ΕΕΤΤ θα υποβάλλει σχετική εισήγηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εξειδίκευση του περιεχομένου της Καθολικής Υπηρεσίας, τον ορισμό της υπηρεσίας επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και τον προσδιορισμό των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν τα σχετικά αιτήματα, ώστε να θεωρούνται εύλογα και να ικανοποιούνται από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ το 80% των νοικοκυριών με ευρυζωνική πρόσβαση λαμβάνει ταχύτητα άνω των 10 Mbps και το 97% άνω των 4 Mbps.

Όπως σημειώνει επίσης η Επιτροπή το κόστος για την απαιτούμενη αναβάθμιση υπαίθριων καμπινών στην περίπτωση που ως επαρκές εύρος ζώνης οριστεί εύρος ζώνης ίσο με 4 Μbps υπολογίζεται μεταξύ 26,5 – 44 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο κόστος θα αυξηθεί κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ αν οριστεί η ταχύτητα των 10 Mbps ως επαρκές εύρος ζώνης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ καθολική υπηρεσία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 6G RAN αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 δισ. δολάρια

Νέο πρόγραμμα διαστημικών τεχνολογιών αξίας 350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Ελλάδα

Στα €1,15 τρισ. η οικονομική αξία της κινητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αν θες να κάνεις business χρειάζεσαι Inalan

Αποτελέσματα της 67ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

Cosmote SD Everything: νέα σειρά υπηρεσιών για τις ΙΤ υποδομές των επιχειρήσεων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026
  • ελίν: Σταθερή πορεία στην εγχώρια αγορά
  • Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, ισχυρότερη κοινωνική στήριξη
  • Space Hellas: Προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development
  • Σταύρος Καλαφάτης από το Συνέδριο «Innovation to Impact»: Ενορχηστρώνουμε τους εθνικούς πόρους
  • ΕΕ – ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη νομοθεσία περί δασμών
  • 12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.