Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 18 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Υπό συζήτηση ξανά η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία

21/04/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Επί τάπητος βρίσκεται ξανά η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία, ως εικονικός πάροχος (Mobile VirtualNetwork Operator – MVNO). Σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκεται εκ νέου διαπραγμάτευση με τη Vodafone Ελλάδος για τις τιμές χονδρικής στα data.

Η Forthnet είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone τον Ιούνιο του 2019. Είχε αναφέρει ότι η συμφωνία είναι τετραετούς διάρκειας από την ημερομηνία έναρξης της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών κινητής, που τότε σχεδιάζονταν για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Υπήρξε μια σχετική προετοιμασία και πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας κινητής από τη Forthnet (βάσει ανεπίσημης ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2020) αλλά ουδέποτε προχώρησε στην εμπορική της διάθεση.

Στο μεταξύ το Φθινόπωρο του 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της Forthnet στην United Group (συμφερόντων BC Partners) και έκτοτε η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εισήλθε σε φάση αναδιοργάνωσης, ενώ μόλις στις αρχές του τρέχοντος μηνός τοποθετήθηκε νέος διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Από την αρχική συμφωνία με τη Vodafone μέχρι σήμερα οι τιμές λιανικής στα data έχουν μειωθεί σημαντικά γεγονός που καθιστά ασύμφορη τη δραστηριοποίηση της Forthnet στην κινητή με τις τιμές χονδρικής που συμφωνήθηκαν το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταστεί δυνατό να συναφθεί η συμφωνία Forthnet – Vodafone χρειάσθηκε παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και απόφαση της Ολομέλειας τον Φεβρουάριο του 2019.

Όπως εκτιμούν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εφόσον τελικά η Forthnet προχωρήσει με την κινητή, αυτό θα σημαίνει πως, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική συγκυρία, δεν τίθεται θέμα εξαγοράς και της Wind από την BC Partners με απώτερο στόχο τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι πιθανότατα η BC Partners εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά οργάνωσης της εισαγωγής της United Group σε κάποιο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρεται για νέες εξαγορές.

Όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ξένο μέσο ενημέρωσης ο Νίκος Σταθόπουλος (πρόεδρος της Forthnet και Managing Partner, πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της προαναφερόμενης διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων) η δημόσια προσφορά είναι η πιο πιθανός τρόπος εξόδου της BC Partners από την United Group.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Τζωρτζακάκης, 5G Συμμετοχές: Δορυφόροι made in Greece – Το Διάστημα εξελίσσεται σε κρίσιμη ψηφιακή υποδομή

Ο Πιερρακάκης ανοίγει τη συζήτηση για ενιαία ευρωπαϊκή αγορά φάσματος

Κοινή προειδοποίηση για ρωσική εκμετάλλευση δικτυακών αδυναμιών παγκοσμίως

Νέες προτάσεις για την προστασία των παγκόσμιων υποθαλάσσιων δικτύων

Η Ελλάδα στην πρώτη θέση για την απόδοση πλοήγησης μέσω σταθερού δικτύου μεταξύ χωρών με συγκρίσιμο ΑΕΠ ανά κάτοικο το 2026

OroraTech: η πρώτη διαστημική εικόνα από την Ελλάδα για την άμεση ανίχνευση πυρκαγιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ανάκληση προϊόντος: Κουτάλα σούπας Casa Mania
  • Η Κομισιόν προτείνει σχέδιο εξηλεκτρισμού και αναθεώρηση του ETS
  • Μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, 10,6 δισ. ευρώ για επενδύσεις το 2027
  • BIZ & BUZZ: Από τα μεγάλα σχέδια στα ψιλά γράμματα
  • Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
  • Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την ΤΝ
  • EY-Parthenon: Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας απαιτεί έναν ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό οδικό χάρτη
RSS itsecuritypro.gr
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
  • Η νέα εποχή των κυβερνοεπιθέσεων: Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει τον έλεγχο
  • Νέα έκθεση της Kaspersky αποκαλύπτει το τοπίο των απειλών phishing και spam μέσω email που στοχεύουν τις επιχειρήσεις το 2026
  • Ο Σταύρος Μουστάκας αναλαμβάνει Διευθυντής Πωλήσεων στη Space Hellas
  • Η AWS λανσάρει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα AI για προγραμματιστές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
  • Η PRONET κατακτά την πιστοποίηση Fortinet Engage Preferred Services Partner (EPSP)
  • Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τις δυνατότητες των κυβερνοεγκληματιών σύμφωνα με έκθεση της ESET για το τοπίο των απειλών
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.