Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Επιτυχής η δημόσια πρόταση για τη Forthnet

03/03/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Όπως αναμενόταν η διαδικασία της δημόσιας πρότασης της NewCo United Group (ελεγχόμενη από την United Group) για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα.

Βάσει πληροφοριών η Massar Investments (ελέγχεται από τον Άραβα κροίσο Abdulaziz Al Ghurair) η οποία κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό (7,24%) εκτός αυτού του βασικού μετόχου (United), αποδέχθηκε το αντάλλαγμα (0,30 ευρώ ανά μετοχή) και προσέφερε τις μετοχές που κατείχε στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Το ίδιο και η Vodafone στην οποία είχε απομείνει ένα πολύ μικρό ποσοστό. Η περίοδος αποδοχής του ανταλλάγματος που προσέφερε η United ήταν μέχρι την 1η Μαρτίου 2020.

Η United Group που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners κατά τη υποβολή της δημόσιας πρότασης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Στόχος του νέου μετόχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου ώστε ακολούθως να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α. H Forthnet είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2000.

Στην παρούσα συγκυρία φαίνεται ότι η Forthnet βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής με τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της μητρικής, United Group.

Αναφορικά με την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τη Vodafone (θα κάνει χρήση του δικτύου της) για τις τιμές χονδρικής. Η εκτίμηση στη Forthnet είναι ότι με τις τιμές που είχαν συμφωνηθεί αρχικά δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιηθεί στην κινητή καθώς, μεταξύ άλλων, οι τιμές λιανικής στα data έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η United μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη Forthnet πέρα από τα όσα γενικόλογα έχει αναφέρει στο Πληροφοριακό Δελτίο της δημόσιας πρότασης.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο κείμενο ο πρωτεύων στόχος του νέου μετόχου είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της Forthnet για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος United, μέσω προώθησης νέων προϊόντων, επένδυσης στο δίκτυο διανομής, αξιοποίησης τεχνολογιών τελευταίας γενιάς αλλά και της σχετικής υποδομής του Ομίλου United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστική προσφορά υπηρεσιών.

Οι συνδυαστικές υπηρεσίες, όπως επίσης αναφέρεται, θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Forthnet στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

OroraTech και Eutelsat στέλνουν 96 θερμικές κάμερες στο διάστημα

Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εξετάζουν κοινοπραξία για υπηρεσίες D2D

Vodafone: 3 μήνες δώρο σε κορυφαίες υπηρεσίες κινητής, σταθερής και τηλεόρασης, με κάθε αγορά συσκευής

Nova Trade in & Save: νέα αξία στις συσκευές και ώθηση στην κυκλική οικονομία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Η οικονομία των κρυπτονομισμάτων στο λιανεμπόριο: Η Ελλάδα στην 30ή θέση
  • Bank of America: Η Gen Z αλλάζει δουλειά και κερδίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις
  • Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών
  •  7ο Διαγωνισμός ΕΚΚΟΜΕΔ: «Ελληνικός Κινηματογράφος: Χτες, Σήμερα, Αύριο»
  • Η ADEO ανανεώνει το διεθνές πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών «ALL ADEO»
  • 95 χρόνια Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ
  • Η Sleed αναλαμβάνει τη digital marketing στρατηγική της Omiros Dairies S.A.
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.