Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 8 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υπό στενή παρακολούθηση

18/03/2020Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Remote Work Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε περίοδο αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται το αρμόδιο υπουργείο και οι πάροχοι όσο αφορά τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έπειτα από την τηλε-διάσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του και των επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών παρόχων έδωσε συγκεκριμένες συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα υπερφόρτωσης στα δίκτυα με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη στη συνέχεια να δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή: «Τα συστήματα δοκιμάζονται, θα έχουμε επαφές καθημερινές με τους παρόχους, κινδυνεύει να υπάρξει υπερφόρτωση. Το παρακολουθούμε συνεχώς και είμαστε σε θέση να κάνουμε σειρά ενεργειών για να μην συμβεί».

Τα στελέχη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών όταν ερωτώνται είναι καθησυχαστικά και διαβεβαιώνουν ότι οι υποδομές είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν, ωστόσο, για όλους οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Ο εγκλεισμός στο σπίτι, η εργασία και η εκπαίδευση από απόσταση, σημαίνουν περισσότερη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Σύμφωνα μάλιστα με στέλεχος μιας εκ των μεγάλων εταιρειών θα ήταν λάθος στη παρούσα συγκυρία να δοθούν δωρεάν στους καταναλωτές πλήθος από υπηρεσίες περιεχομένου.

Οι παραπάνω προβληματισμοί δεν αποτελούν μόνον ελληνικό φαινόμενο. Στη Γαλλία λαμβάνονται μέτρα, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάστηκαν χθες σημαντικά προβλήματα στις επικοινωνίες.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ ξένων μέσων ενημέρωσης οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς στη Γαλλία για να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των πολιτών που εργάζονται από το σπίτι θα παρέμβουν στην κίνηση του διαδικτύου, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση σε πλατφόρμες περιεχομένου όπως το Netflix και το YouTube. «Εισερχόμαστε σε μια εποχή συλλογικής κοινωνικής πειθαρχίας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται και από ψηφιακή πειθαρχία εκ μέρους των τηλεπικοινωνιακών φορέων» δήλωσε στο Reuters ο Arthur Dreyfuss, επικεφαλής του γαλλικού λόμπι τηλεπικοινωνιών FFT.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως σε ένα συνηθισμένο βράδυ, το YouTube, το Netflix και το Facebook καταλαμβάνουν κατά μέσο όρο περίπου το 80% της συνολικής χωρητικότητας του Διαδικτύου που παρέχουν οι τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί φορείς της Γαλλίας.

Χθες το πρωί στο μεταξύ για πέντε ώρες παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, γεγονός που αποδόθηκε επίσης στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμό Βρετανών εργάστηκε από το σπίτι. Οι Βρετανοί ξαφνικά διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κλήσεις κόπηκαν στη μέση, ενώ ορισμένοι συνδρομητές ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να στείλουν ή να λάβουν μηνύματα κειμένου. Οι πάροχοι και η ρυθμιστική αρχή της χώρας έκαναν λόγο για αδυναμία σύνδεσης στις κλήσεις μεταξύ διαφορετικών δικτύων με τον εκπρόσωπο της Vodafone να δηλώνει στο The Independent. «Όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης εργάζονται μαζί για αυτό το θέμα.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για το IRIS² με 348 δορυφόρους και πρώτες εκτοξεύσεις το 2029

Η SpaceX προβλέπει ρόλο-κλειδί της Starlink στην παγκόσμια συνδεσιμότητα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΤΝ: οι βασικοί άξονες του νέου Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

Το Μουντιάλ 2026 ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της συνδεσιμότητας

Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος προτείνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Έως 28% οι απώλειες των τηλεσκοπίων από τους νέους δορυφόρους

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
  • ΠΣΕ: Υψηλό τριετίας στα 27,6 δισ. € για το Α΄ Εξάμηνο – Εκτίναξη +26,3% τον Ιούνιο
  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW
  • Όμιλος Fourlis: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall
  • Η Deloitte Ελλάδος αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ
  • EFA GROUP: Στρατηγική επένδυση στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
  • Samsung: Επίσημη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8, Flip8, Watch Ultra2 και Watch9
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.