Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η UNIFI Communications εξαγοράζει τη WIS Telecom

23/11/2016Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η UNIFI Communications, ένα από τα κορυφαία δίκτυα τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με έδρα στην Αμερική, ανακοίνωσε την 100% εξαγορά της WIS Telecom και της θυγατρικής της, από τη Libero Acquisition, μία εταιρεία επενδύσεων της Orascom TMT Investments, όπου ιδιοκτήτης είναι κατά πλειοψηφία ο κ. Naguib Sawris.

naguib-sawiris

Ο Adrian Shatku, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της UNIFI, δήλωσε τα εξής: «Αυτή η εξαγορά θα είναι άκρως συνεργατική για εμάς. Καθώς η UNIFI και η WIS έχουν παρόμοιες επιχειρήσεις, δίκτυα, γεωγραφικές ομοιότητες και πελάτες, συνδυάζοντας τις δύο εταιρείες θα επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας, θα μειώσουμε το λειτουργικό κόστος και θα καταστήσουμε δυνατή την παροχή υπηρεσιών φωνής υψηλής ποιότητας στην αγορά χονδρικής. Συνολικά θα επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας».

Ο κ. Shatku τόνισε ότι η WIS είναι το 15ο μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη βαθμολογία της Telegeography. Η εταιρεία προσφέρει ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και λύσεων IP παγκοσμίως, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των παρόχων σταθερής και κινητής, με ένα δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 διασυνδέσεις με παρόχους κινητής σε 17 χώρες. Οι υπηρεσίες της WIS υποστηρίζονται από διεθνείς υποδομές που συνδέουν switches φωνής προς μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Αμερική, Αγγλία, Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Βέλγιο. Η WIS έχει επίσης ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει την Ιταλία με την Ελλάδα.

Ο Naguib Sawiris σχολίασε σχετικά: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί τμήμα της στρατηγικής μας, για εκποίηση των μη βασικών πόρων και την ενοποίηση των επιχειρήσεων μας, μέσα στα νέα πλαίσια όπου επικεντρωνόμαστε. Μετά από τη συγχώνευση με τη Vimplecom, οι επιχειρήσεις μας μετατοπίστηκαν από τις επικοινωνίες φωνής και mobile υπηρεσιών, προς την τεχνολογία και τις online λύσεις. Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω την ιδιοκτησία της WIS σε μία εταιρεία όπως η UNIFI, που θα τη βοηθήσει να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί, φροντίζοντας παράλληλα τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πελάτες της, και ανυπομονώ να συνεχίσω την ισχυρή συνεργασία μας με τη UNIFI και τον κ. Shatku στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

adrian shatku naguib sawiris orascom unifi wis
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • «Το δέντρο που πληγώναμε» και η αναγέννηση της μαστίχας Χίου
  • The Media Business Game: Άνοδος 43,9% στη διαφήμιση της Nova και σχέδιο 3 εκατ. ευρώ για το CNN TV
  • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
  • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
  • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
  • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
  • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
  • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
  • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.