Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

€389 εκατ. για τον ΟΤΕ μέσω EBRD για χρηματοδότηση στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα

13/09/2016infocomBy infocom3 Mins Read News Telecoms Ελλάδα Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η ΟΤΕ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης ύψους €339 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) για την σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, και παράλληλης σύμβασης δανείου ύψους €50 εκατ. με την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade and Development Bank, BSTDB ή Παρευξείνια Τράπεζα), με στόχο την παροχή επιπλέον ρευστότητας για τις στρατηγικές επενδύσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και την επιτάχυνση της ανάπτυξης Δικτύων Νέας Γενιάς.

ote-ebrd-photo-1

Το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ύψους €1,3 δισ περιλαμβάνει την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς (NGA), το μετασχηματισμό του δικτύου σε IP και τη διάθεση νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επενδύσεις σε Δίκτυα Νέας Γενιάς αποτελούν σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και κάλυψη περισσότερων περιοχών, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα. Με την υλοποίηση της αναπτυξιακής επενδυτικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΟΤΕ αφενός στηρίζει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, αφετέρου συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 που έχουν τεθεί στη χώρα.

Η ΕBRD και η BSTDB έχουν πρόσφατα συμπεριλάβει στο πλάνο χρηματοδότησής τους ελληνικές εταιρείες, οι οποίες υλοποιούν συγκεκριμένες επενδύσεις σε έργα που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με το φιλόδοξο επενδυτικό του πλάνο, μακράν το μεγαλύτερο στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και με αναπτυξιακό χαρακτήρα, μπορεί να ωφεληθεί από την παρουσία τέτοιων οργανισμών στην Ελλάδα.

Στο κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD συμμετέχει ως Mandated Lead Arranger η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. H HSBC Bank Plc και η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ είναι Lead Arrangers, ενώ οι BNP Paribas S.A., Nomura International Plc, Alpha Bank Albania, Τράπεζα Πειραιώς A.E. και Cordiant συμμετέχουν ως Arrangers.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οµίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ, αποτελώντας μακράν το σημαντικότερο επενδυτή σε υποδομές νέας γενιάς, φέρνει τις τεχνολογίες και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος στην Ελλάδα σήμερα. Παρά την οικονομική κρίση, με τη στρατηγική και τις αποφάσεις μας έχουμε διατηρήσει την ικανότητά μας να επενδύουμε τα σημαντικά ποσά που απαιτούνται για τη δημιουργία δικτύων Νέας Γενιάς. Την επόμενη τετραετία υλοποιούμε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο ύψους €1,3 δισ. Η χώρα μας χρειάζεται δίκτυα και τηλεπικοινωνίες υψηλού επιπέδου για να μπει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης. Η συνεργασία μας με την EBRD και την BSTDB υπογραμμίζει τον ξεκάθαρα αναπτυξιακό χαρακτήρα του επενδυτικού μας πλάνου ενώ η δραστηριοποίησή τους στη χώρα μπορεί να προσδώσει νέες δυνατότητες και σε άλλους τομείς της οικονομίας».

Ο κ. Dirk Werner, EBRD Director, Information and Communication Technologies, εκπρόσωπος της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που υπογράφουμε μια τόσο σημαντική συναλλαγή με τον ΟΤΕ σήμερα. Η συναλλαγή αυτή θα παρέχει στην εταιρεία τα μέσα ώστε να συνεχίσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο. Παράλληλα στέλνει και ένα δυνατό μήνυμα στην αγορά ότι η Ελληνική οικονομία είναι και πάλι «open for business». Ελπίζουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα ενθαρρύνει και άλλους επενδυτές να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις.»

Ο Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, κ. Ιχσάν Ουγούρ Ντελικανλί, δήλωσε: «Η στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ΤΕΑΕΠ ως τράπεζα περιφερειακής ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό, ενισχύουμε τις συνέργειες με άλλους αναπτυξιακούς οργανισμούς, όπως η ΕΤΑΑ, και με ιδιώτες επενδυτές. Με τη χρηματοδότηση του ΟΤΕ, μίας από τις μεγαλύτερες καινοτόμες επιχειρήσεις και εργοδότες στην Ελλάδα, προσφέρουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας που μας φιλοξενεί και επενδύουμε στο μέλλον της».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

OTE ομιλος ote
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε AI και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του Growthfund Summit

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

Συνεργασία AMPLUS και Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για τη διασύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας

Η Cosmos Business Systems ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία ως Apple Business Partner

Vodafone: αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή

Η CQS τιμήθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας για την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στην εργασία

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 53% των εργοδοτών βλέπει παραγωγικά οφέλη από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Γιώργος Λαμπρινός, CEO, GEP: Στόχος ένας εθνικός δείκτης αναφοράς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων
  • Υπερταμείο: Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας
  • THEON: Νέες παραγγελίες ύψους περίπου €70εκατ. – Επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της
  • Παπαστράτος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
  • Zero Waste Forum και Zero Waste Festival ενισχύουν την πορεία της Τουρκίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.