Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Schneider Electric κατακτά τη 2η θέση στο Little Box Challenge

19/05/2016infocomBy infocom3 Mins Read News Διεθνή Επιχειρήσεις Τεχνολογίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Little Box Challenge, τον οποίο διοργάνωσε η Google και η IEEE .littleboxchallenge

Στόχος του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μετατροπέα (inverter) με διαστάσεις 10 φορές μικρότερες από τις σημερινές. Οι μετατροπείς αποτελούν βασικό κρίκο στην αλυσίδα παραγωγής πράσινης ενέργειας, καθώς αναλαμβάνουν να μετατρέψουν το συνεχές ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τους συσσωρευτές, σε εναλλασσόμενο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια και κατοικίες. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να βρουν έναν τρόπο να συρρικνώσουν τις διαστάσεις ενός σύγχρονου, υψηλής απόδοσης μετατροπέα 2kW, από το σημερινό του μέγεθος (‘φορητό ψυγείο εξοχής’) σε μέγεθος ταμπλέτας (~650 κυβικά εκατοστά).

Η ταχύτατη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων, των συσσωρευτών και των υπόλοιπων εναλλακτικών πηγών ενέργειας καθιστά τους μετατροπείς όλο και πιο σημαντικούς για την καθημερινή μας ζωή. Η κατασκευή μικρότερων και πιο προσιτών μετατροπέων θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των σπιτιών που θα τροφοδοτούνται από ηλιακά πάνελ, την πιο αποδοτική λειτουργία των δικτύων διανομής, αλλά και τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης απομακρυσμένων περιοχών.

Οι μετατροπείς DC/AC βρίσκονται στον πυρήνα πολλών προϊόντων της Schneider Electric που έχουν στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της ποιότητας ισχύος, όπως είναι τα τροφοδοτικά αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS), οι ηλιακοί μετατροπείς και οι κινητήρες. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μετατροπής ισχύος αποτελούν ένα αντικείμενο στο οποίο η Schneider Electric έχει μεγάλη εμπειρία. Οι δεξιότητες στο συγκεκριμένο πεδίο έχουν ζωτική σημασία στην προσπάθεια της Schneider Electric να καλύψει τις ανάγκες βασικών της αγορών, από κτιριακές εγκαταστάσεις και data centers, μέχρι παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα διανομής και εργοστάσια.

Για να καταφέρει να κατασκευάσει έναν super-compact πρωτότυπο μετατροπέα, η Schneider Electric δημιούργησε μία διεθνή ομάδα με ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας και IT, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη του προγράμματος Edison της εταιρείας. Η φιλοσοφία της ομάδας ήταν περισσότερο υπέρ της αντοχής και της απόδοσης και λιγότερο υπέρ του μεγέθους, καθώς ο στόχος ήταν να σχεδιαστεί ένα πρωτότυπο το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί εύκολα και με ανταγωνιστικό κόστος. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ερευνών, η εταιρεία υπέβαλε την πρότασή της τον Ιούλιο του 2015, και μαζί υπέβαλε και αιτήσεις για τέσσερις πατέντες. Ο μετατροπέας που παρουσίασε η Schneider Electric είχε τις διαστάσεις μιας compact φωτογραφικής μηχανής και συνολικό όγκο που δεν ξεπερνούσε τα 345 κυβικά εκατοστά (10cm x 8.5cm x 4cm), δύο φορές σχεδόν μικρότερο από την απαίτηση του διαγωνισμού.

«Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η Schneider Electric έδειξε τη μεγάλη εμπειρία της σε θέματα τεχνολογίας και παράλληλα υπογράμμισε την ικανότητα της να δημιουργεί ομάδες με μέλη από διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι οποίες προάγουν την καινοτομία», δήλωσε ο κ. Prith Banerjee, Chief Technology Officer και Executive Vice President στη Schneider Electric. «Έχοντας στα χέρια μας αυτό το πρωτότυπο, θα εργαστούμε με στόχο να το μετατρέψουμε σε πραγματικό προϊόν για τους πελάτες μας, βοηθώντας τους να μεταβούν πιο γρήγορα σε έναν καινούριο κόσμο ενέργειας».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Little Box Challenge Schneider Electric
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

SmartTalks #115: Γιώργος Παστίδης, EY Ελλάδος – Πελατοκεντρική κουλτούρα στην τεχνολογία!

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

Space Hellas: 70% αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025

Η LG Electronics καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στο Α’ Τρίμηνο 2026

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.