Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Τεχνολογίες»Cloud

H Ericsson παρουσιάζει τη μελέτη του Ericsson consumerlab “Connected home”

15/02/2016infocomBy infocom4 Mins Read Cloud IT Ελλάδα Τεχνολογίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Μαρία Μπούρα, Head of Strategy, Marketing & Communications – South East Europe Hub – Region Mediterranean, ήταν από τις βασικές ομιλήτριες στο 8ο συνέδριο Connected World – The Cloud of Things, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Divani Caravel.

Image-1

Η προσφορά λύσεων και υπηρεσιών Connected Home αρχίζει να βρίσκει τη θέση της στην καθημερινότητα αρκετών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Είναι πολύ κοντά οι μέρες όπου όλες οι οικιακές συσκευές ή και τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν θα έχουν μια διεύθυνση IP και μια ασύρματη σύνδεση, και θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους ενοίκους των σπιτιών για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

«Ζούμε σε συναρπαστικούς καιρούς και σήμερα θελήσαμε να παρουσιάσουμε μια άλλη πτυχή της επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται από το Ericsson ConsumerLab, το οποίο επί 20 συναπτά έτη διενεργεί έρευνες για τη συμπεριφορά και τις τάσεις των καταναλωτών παγκοσμίως όσον αφορά τις συνήθειες, τις αξίες τους και την κατανάλωση τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών.» δήλωσε η κα. Μπούρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρόσφατη έρευνα του Ericsson Consumer Lab, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, Ρωσία, Σουηδία και Χιλή) με 5.000 συνολικούς συμμετέχοντες (1.000 ανά χώρα), 5 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για υπηρεσίες connected home. Μάλιστα οι μεγαλύτερες ανάγκες και το υψηλότερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στον τομέα της Υγείας & Ευεξίας.

«Από όλα τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε τρία από αυτά:

  1. Οι υπηρεσίες ασφάλειας & προστασίας, ενέργειας και γενικά υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υγείας & ευεξίας είναι οι πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες Connected Home για τους καταναλωτές.
  2. ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για υπηρεσίες Connected Home παγκοσμίως, μεγάλη μερίδα των καταναλωτών αδυνατούν να κατανοήσουν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τέτοιες υπηρεσίες, τόσο σε οικονομία όσο και σε βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
  3. τέλος, θα πρέπει ως κλάδος να απλοποιήσουμε πάρα πολύ τις διαδικασίες αγοράς, εγκατάστασης, συντήρησης, υποστήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών Connected Home, ούτως ώστε τόσο η εγκατάστασή τους όσο και η χρήση τους να είναι διαισθητική και απλή για όλους όσους ζουν μέσα σε ένα νοικοκυριό, ανεξάρτητα από το βαθμό εξοικείωσής τους με την τεχνολογία, από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους.» συμπλήρωσε η κα. Μπούρα.

Ένα άλλο ιδιαίτερα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας, είναι πως εκείνοι που σήμερα ζουν σε connected homes (άντρες μόνοι, 18-34 ετών) δεν είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και οι οποίοι θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τις ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία σε ένα connected home (όπως αποκαλύπτει η έρευνα, αυτοί είναι γυναίκες, 21-34, με περισσότερα από ένα παιδιά, που φροντίζουν και ηλικιωμένους).

Όσον αφορά στους λόγους που αποτελούν κίνητρο για μια τέτοια επένδυση, είναι κυρίως η δυνατότητα να αισθάνεται κάποιος πως έχει τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού και η αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας όταν δεν βρίσκεται εκεί, καθώς και η χρήση υψηλής τεχνολογίας τελευταίας μόδας. Μόλις το 5% βρίσκει ελκυστική τη δυνατότητα να κάνει κανείς οικονομία και να βελτιστοποιήσει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός σπιτιού μέσω της χρήσης  υπηρεσιών connected home!

Σχετικά με τα εμπόδια ευρύτερης υιοθέτησης λύσεων και υπηρεσιών connected home, 1 στους 3 είτε δε βλέπουν καμμία ανάγκη γι αυτές, είτε δηλώνουν πως δεν τους ενδιαφέρουν. Ο δεύτερος και τρίτος λόγος αφορά το απαγορευτικό κόστος και την πολυπλοκότητα/δυσκολία χρήσης. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός πως στην έρευνα φαίνεται πως οι ερωτηθέντες ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, παρά για την ιδιωτικότητά τους, καθώς κατανοούν πως για να μπορουν να απολαύσουν υπηρεσίες connected home, θα πρέπει να εμπιστευτούν τους παρόχους, αλλά ανησυχούν για την περίπτωση παραβίασης των συστημάτων των παρόχων από κακόβουλους τρίτους και παράνομης πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα.

Τέλος όσον αφορά στο ποιος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος πάροχος για να προσφέρει συνολικά λύσεις και υπηρεσίες connected home (κατά προτίμηση all-in-one) στους καταναλωτές, υπάρχει μια ευρεία γκάμα από πιθανούς παρόχους, με εκείνους που ασχολούνται με υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας σπιτιού να έρχονται πρώτοι, ακολουθούμενοι από κατασκευαστές ηλεκτρονικών, παρόχους κινητών επικοινωνιών, υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας (Utilities)και υπηρεσιών διαδικτύου (Internet service providers).

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

cloud connected home Connected World Ericsson Ericsson ConsumerLab
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

H MSTAT ανέπτυξε τη νέα mobile εφαρμογή της Καθημερινής

Σχέδιο της ΕΕ για απαγόρευση social media κάτω από τα 13

Νέα κεντρική υπερυπολογιστική υποδομή Cloud και HPC στο ΕΜΠ

Η Salesforce ανακοινώνει το Koa, το πρώτο μοντέλο συλλογιστικής CRM βασισμένο στο NVIDIA Nemotron

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • ΔΕΗ: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon Web Services
  • Ανανεωμένα πακέτα Vodafone TV για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας
  • Kaspersky: Εντοπίζει νέα έκδοση του κακόβουλου λογισμικού MacSync
  • Η ABB ενώνει τις δυνάμεις της με το Ferrari Hypersail
  • V+O Greece | SEC Newgate: Workshop Partner στο πρόγραμμα IPOready της Euronext Athens
  • Η Sleed αναλαμβάνει τη διαχείριση του TikTok καναλιού της KRAFT Paints
  • Η United Group παρουσιάζει τη νέα, τρίτης γενιάς πλατφόρμα τηλεόρασης
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας
  • Η Sparkle γιορτάζει 30 χρόνια Seabone και συνεχίζει να συνδέει τον κόσμο στην εποχή του cloud και του AI
  • Υπόθεση Revolut: Hackers ζητούν λύτρα 3 εκατ. δολαρίων απειλώντας με πώληση δεδομένων πελατών
  • Οι οργανισμοί που εφαρμόζουν πρακτικές αξιόπιστης Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταγράψουν υψηλή απόδοση επένδυσης
  • Επιθέσεις μέσω προσωπικών τηλεφώνων: Στο στόχαστρο οι λογαριασμοί Microsoft 365
  • Τέθηκε σε λειτουργία η Ενιαία Πλατφόρμα Αναφορών του Cyber Resilience Act από τον ENISA
  • Τέλος εποχής για τον SQL Server 2016: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφύγουν την παγίδα της «αναγκαστικής» αναβάθμισης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.