Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 7 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

«Online ραντάρ» για τις πιο επικίνδυνες ψηφιακές απειλές

12/01/2015infocomBy infocom3 Mins Read Security Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με την περιπλοκότητα των λειτουργιών να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που συναντάται όλο και πιο συχνά στο σύγχρονο ψηφιακό έγκλημα, η Kaspersky Lab ενεργοποίησε μια νέα online υπηρεσία που συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις πιο εξελιγμένες κακόβουλες εκστρατείες. Στο διαδραστικό Targeted Cyberattacks Logbook παρουσιάζεται όλο το ερευνητικό έργο της αναγνωρισμένης Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab.

Targeted-cyberattacks-logbook

«Τέσσερα χρόνια πριν, θα μπορούσαμε να θεωρούμε τις στοχευμένες ψηφιακές εκστρατείες ως έκτακτα γεγονότα, αλλά σήμερα, ερευνούμε όλο και περισσότερα αντίστοιχα περιστατικά κάθε χρόνο. Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα συμβάντα. Οι στοχευμένες επιθέσεις έχουν βρει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο των ψηφιακών απειλών και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε αυτή τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την κλίμακα των εξελιγμένων ψηφιακών εκστρατειών και να παρέχουμε ένα μέσο για την αξιολόγηση της ανάπτυξης και της εμβέλειάς τους. Μόνο το 2014, καταγράψαμε περισσότερα από 4.400 θύματα στοχευμένων επιθέσεων στον επιχειρηματικό τομέα», δήλωσε ο Alexander Gostev, Chief Security Expert της Kaspersky Lab.

Στο «online ραντάρ» της εταιρείας περιλαμβάνεται έρευνα πολλών χρόνων πάνω σε 29 μεγάλες στοχευμένες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα γνωστές εκστρατείες όπως οι Regin, Darkhotel, Cloud Atlas και άλλες. Μέσω της νέας υπηρεσίας οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν τις σχέσεις μεταξύ των απειλών, τις τάσεις και τις επιπτώσεις τους ή να διερευνήσουν τη συμπεριφορά συγκεκριμένων απειλών.

Κάθε ψηφιακή επίθεση εμφανίζεται σ’ ένα timeline με τη μορφή ενός πλοίου: όσο μεγαλύτερο είναι το πλοίο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η χρονική διάρκεια που η εκστρατεία βρίσκεται σε λειτουργία. Τα «απόνερα» πίσω από το πλοίο δείχνουν το χρόνο που μεσολάβησε από τον εντοπισμό των πρώτων δειγμάτων malware μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου. Η διαβάθμιση του χρώματος υποδεικνύει τον αριθμό των θυμάτων.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα για παρακολούθηση πιθανών σχέσεων μεταξύ διαφόρων ψηφιακών εκστρατειών, καθώς και για ανάκτηση λεπτομερούς πληροφόρησης σχετικά με κάθε μία από αυτές, όπως η γεωγραφία των «μολύνσεων», οι τρόποι με τους οποίους διαδόθηκε το κακόβουλο λογισμικό, οι στόχοι των ψηφιακών εγκληματιών και τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε επίθεσης. Ένα εύχρηστο φίλτρο βοηθά στην ταξινόμηση των επιθέσεων σε κατηγορίες, καθιστώντας δυνατό, για παράδειγμα, τον εντοπισμό των επιθέσεων που στόχευαν μόνο σε πληροφορίες από ιδιωτικές εταιρείες, σε μια συγκεκριμένη χώρα, κάνοντας χρήση συγκεκριμένων τεχνικών.

Το διαδραστικό χρονικό των στοχευμένων ψηφιακών επιθέσεων είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση apt.securelist.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες τάσεις στον τομέα των απειλών Advanced Persistent Threats είναι διαθέσιμες στο Securelist.com.

Για περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν το τοπίο των απειλών το 2014, η Kaspersky Lab έχει αναπτύξει μια πλήρη έκθεση που είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link.

Επίσης, η Kaspersky Lab έχει ετοιμάσει ένα YouTube video που αναφέρετε στα παραπάνω ζητήματα.

*Βάσει της κατάταξης “Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” της IDC για το 2013. Η κατάταξη περιλαμβάνεται στην έκθεση “Worldwide Endpoint Security 2014 –2018 Forecast and 2013 Vendor Shares” της IDC (IDC 250210, August 2014). Η έκθεση περιελάμβανε την κατάταξη παρόχων λογισμικού σύμφωνα με τα κέρδη από τις πωλήσεις λύσεων ασφάλειας υπολογιστών το 2013.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Kaspersky Lab Targeted Cyberattacks Logbook
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Open Secure AI Alliance θέτει το SAFE σε δημόσια διαβούλευση

Οι χρήστες Mac είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κυβερνοαπειλές αλλά λαμβάνουν λιγότερα μέτρα προστασίας

ESET και Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία

Η Οδύσσεια του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky

Κενές σελίδες, γεμάτες πιθανές απειλές: οι κίνδυνοι των parked domains

Πώς κλέβουν τα στοιχεία του παιδιού σου για να πάρουν δάνεια στο όνομά του

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • AEGEAN: Εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσοτέρους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο 2026
  • Lidl Ελλάς: Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής
  • CrediaBank: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και νέα ρεκόρ επιδόσεων το Α’ Εξάμηνο 2026
  • Στ. Παπασταύρου: «Χρηματοδοτούμε με 1,5 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνών»
  • Ο Όμιλος Qualco Αποκτά το 50,1% της Multiverse
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παραχώρησε το νέο Maxus T60 Max στην ΕΠΟΜΕΑ Βιλίων
  • ΣΒΕ: Θετικό βήμα η επανενεργοποίηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.