Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Υποδομές»Ασύρματες

Η hellas online αναπτύσσει δίκτυο Wi-Fi hotspot

16/04/2014infocomBy infocom2 Mins Read Ασύρματες Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η hellas online στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

7246-hol

Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης τα οποία αποτελούν κόμβους πολιτιστικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops).

 

Η λειτουργία του δικτύου wi-fi holspot , η οποία βασίζεται  σε επίπεδο διασύνδεσης σε τεχνολογία Metro Ethernet πάνω από οπτική ίνα ταχύτητας 1 Gbps, ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τον 9ο  Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές του Μαραθωνίου να έχουν δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο των holspots υποστηρίζει τριψήφιο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών με υψηλότατες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που ξεπερνά τα 10mbps/χρήστη.

Η hellas online θα σχεδιάσει, εγκαταστήσει και αναλάβει εξολοκλήρου την λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε 10 σημεία της πόλης, επιλογής του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο  Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η Πλατεία Ρομφέη Β’, η  Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η  Τούμπα, το Πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Θεσσαλονίκης κ. Χασδάι Καπόν δήλωσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαμορφώνει μια νέα κουλτούρα που ενσωματώνει την χρήση του διαδικτύου και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο. Η λειτουργία του δικτύου wifi σε κοινόχρηστους χώρους από την hellas online και η χρήση των σχετικών υπηρεσιών από πολίτες, επιχειρήσεις, επισκέπτες, αλλά και ενδεχομένως από τις υπηρεσίες του Δήμου καθίσταται βέβαιο ότι θα αποδώσει πολλαπλώς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ θα διασφαλίσει για τις κοινωνικά αδύναμες και τις μη εξοικειωμένες με τη σύγχρονη τεχνολογία ομάδες το δικαίωμα πρόσβασης και ενεργού συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.»

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Chief Commercial Officer της hellas online, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την hellas online που η λειτουργία του ασύρματου δικτύου μας ξεκινά από το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας. H hellas online πιστή στη στρατηγική της για παροχή υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στην καθημερινότητα του καταναλωτή, αναπτύσσει σύγχρονο δίκτυο wi-fi hotspots προηγμένης τεχνολογίας ξεκινώντας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

hellas on line wi-fi hotspot
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Κορυφαία Διεθνής Διάκριση για την Prosvasis στα 2023 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

1ο Συνέδριο Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.