Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 14 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Τεχνολογίες

ΤΟ ΕΔΕΤ συνεργάζεται με την Lamda Hellix για τη δημιουργία και λειτουργία κόμβου GR-IX

26/02/2014Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης2 Mins Read Τεχνολογίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η LAMDA HELLIX, ηγετικός πάροχος ποιοτικών υπηρεσιών data center, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) για τη δημιουργία και λειτουργία κόμβου GR-IX. Συγκεκριμένα, το ΕΔΕΤ ανέθεσε στη LAMDA HELLIX τη φιλοξενία του εξοπλισμού που στηρίζει τη δημιουργία και λειτουργία του κόμβου GR-IX για 10 έτη.

LAMDA_Hellix_logo

Τo GR-ΙΧ είναι το Ελληνικό Internet Exchange Point (IXP), με παρουσία σε δύο σημεία στην Αττική: στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις της LAMDA HELLIX στο Κορωπί. Στόχος του είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής IP κίνησης (peering) για τα μέλη του, για την αύξηση της αμεσότητας διασύνδεσης και της ταχύτητας στο Internet καθώς και την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ευρύτερη κοινότητα. Τα δύο σημεία παρουσίας διασυνδέονται με χρήση οπτικών ινών σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας την ενοποίηση και διευκόλυνση των υπηρεσιών ανταλλαγής κίνησης μεταξύ των δύο σημείων, σε όποιο σημείο και αν συνδέονται τα μέλη – προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα γεωγραφικής εφεδρείας για όσα μέλη επιλέξουν να συνδεθούν και με τα δυο σημεία.

 

Επιπλέον, η LAMDA HELLIX προσφέρει, σε Service Providers που θέλουν να συνδεθούν με το GR-IX, αξιόπιστες υπηρεσίες collocation, καθώς και τις απαραίτητες καλωδιακές συνδέσεις, όπου αυτό απαιτείται.

 

O Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος της ΕΔΕΤ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: “Ξεκινήσαμε το GR-IX με στόχο την ενίσχυση των υποδομών του Internet στη χώρα, την διευκόλυνση της απρόσκοπτης ανταλλαγής κίνησης, και την βελτίωση της ποιότητας των διαδικτυακών υπηρεσιών στην χώρα. Είναι μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη, που επηρεάζει τόσο τους χρήστες του διαδικτύου, όσο και τους παρόχους υπηρεσιών και περιεχομένου, που μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση, με χαμηλότερο κόστος διαχείρισης. Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος απαιτούσε συνεργασίες που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην αποτελεσματικότητα και στην τεχνολογική αριστεία.”

 

“Όσο η επικοινωνία ανθρώπων και επιχειρήσεων εξελίσσεται και ενσωματώνει, όλο και πιο συχνά, βίντεο και μεγάλα αρχεία καθώς και εφαρμογές υψηλής απόκρισης  και χαμηλού latency, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καλούνται να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για ταχύτερη και απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων. Το Ελληνικό Internet Exchange Point GR–IX βοηθά τις εταιρείες να έρθουν πιο κοντά στους χρήστες τους με αξιοπιστία και ταχύτητα, βασιζόμενες στο όραμα της ΕΔΕΤ και τις ασφαλείς λύσεις της LAMDA HELLIX. Η επίγνωση ότι η LAMDA HELLIX ως carrier neutral πάροχος υπηρεσιών Data Center συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην επικοινωνία οργανισμών και ανθρώπων, μας γεμίζει ικανοποίηση”, σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA HELLIX.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Lamda Helix
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων
  • Τράπεζα Πειραιώς: Πιστοποίηση ISO/IEC 42001 από την TÜV NORD Hellas για τη διαχείριση της AI
  • Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet
  • POWERADE B2Run Aθens 2026: Όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία
  • Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος στο Περιφερειακό Κλιμάκιο της Π.Ο.Σ.Ε.Η.
  • 30 χρόνια Edenred: Η εργασία του μέλλοντος στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης
  • Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του Gov.gr Wallet 
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Σπύρος Παπαγεωργίου ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Κρισίμων Οντοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • IDEAL Software Solutions: Ψηφιακή διαχείριση του μετοχολογίου της Αττικά Πολυκαταστήματα με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Η ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέα κενά ασφαλείας σύμφωνα με έρευνα της TrendAI
  • Η Cyberstack ολοκλήρωσε το έργο υποδομών IT & Cybersecurity για τη Relevance
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2026 – Η ομάδα ransomware The Gentlemen εκτοπίζει την Qilin από την κορυφή
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.