Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 4 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Huawei και ZTE ξεκινούν τις δραστηριότητές τους στο λιμάνι του Πειραιά

13/12/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε πιλοτική λειτουργία έχει τεθεί η συμφωνία της Huawei για τη δημιουργία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΣΕΠ) κέντρου διανομής των προϊόντων της προς την υπόλοιπη Ευρώπη Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες η ZTE Corporation έχει μεταφέρει πιλοτικά προϊόντα της μέσω της Ελλάδας προς τη Ρωσία.

cosco

Όσο αφορά τη Huawei στόχος είναι η όλη δραστηριότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες. Προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει δρομολόγια η εμπορευματική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την Κεντρική Ευρώπη. Εκτός από τη δημιουργία του κέντρου διανομής η Huawei έχει μιλήσει και για την ίδρυση ενός κέντρου καινοτομίας στη χώρα μας, σχέδιο πάντως  που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υλοποιηθεί το 2014, όπως και η πλήρης ανάπτυξη του κέντρου διανομής των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας.

Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Κ. Χατζηδάκη και Μ. Βαρβιτσιώτη  ο Jeffrey Zhou, διευθύνων σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσφατα και το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τον εταίρο μας ΣΕΠ. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στη χώρα θα συμβάλλει στην ελληνική οικονομία. Με την έναρξη αυτού του προγράμματος, θα επιβεβαιώσουμε τις δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης».

Από την πλευρά του ο Captain Fu Chen Qiu , διευθύνων σύμβουλος της PCT (θυγατρική της κινεζικής Cosco) χαρακτήρισε σημαντική την υποστήριξη της κυβέρνησης στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η  Huawei, ενώ ο πρέσβης της Κίνας στη χώρα μας, Du Qiwen, είπε πως η πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο ΣΕΠ αποτελεί «ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας, το οποίο θα συνεισφέρει στην πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Αναφορικά με τη ZTE εκτός από την πρόθεσή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο έχει την πρόθεση να δημιουργήσει και επισκευαστικό κέντρο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει σταδιακά τη λειτουργία του από τις αρχές του 2014.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei ZTE επενδύσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

Το Νοσοκομείο Μεταξά φέρνει την ψυχαγωγία δίπλα στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Η Salesforce ανακοινώνει ρεκόρ αποτελεσμάτων για το Α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2027

ΣΕΤΠΕ – ANIS Romania: βήμα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις ΤΠΕ στη ΝΑ Ευρώπη

Οι καλύτερες τιμές και η εξοικονόμηση χρόνου οδηγούν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Γιόρτασε 50 χρόνια πρωτοπορίας, ανάπτυξης και εμπιστοσύνης
  • MagentaONE Business: Ένας κόσμος γεμάτος οφέλη από την COSMOTE TELEKOM
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας
  • Χ. Δούκας: Καλούμε επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες για να ανοίξουμε δρόμους απασχόλησης
  • ΣΕΤΠΕ: Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Σκόπια για νέες τεχνολογικές συνεργασίες
  • Lidl Ελλάς: Επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη
  • Η Κομισιόν αφαιρεί την Ελλάδα από τη λίστα των χωρών με Μακροοικονομικές Ανισορροπίες
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη εν δυνάμει «Δούρειος Ίππος» για κυβερνοεπιθέσεις phishing – Προσοχή σε link, QR code και ευαίσθητα δεδομένα
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.