Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 9 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Σε απομείωση της επένδυσης σε Ισπανία και Ιταλία προχωρά η Vodafone

13/11/2012infocomBy infocom2 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο όμιλος Vodafone, ανέφερε περαιτέρω επιβράδυνση των πωλήσεων κατά το β’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και  προχώρησε στην απομείωση της αξίας των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία και την Ιταλία λόγω των κακών προοπτικών της αγοράς εκεί. Τα οργανικά έσοδα των υπηρεσιών ήταν μειωμένα κατά 1,4% κατά β΄οικονομικό τρίμηνο, με προεξάρχουσα την  πτώση 11,3% στη νότια Ευρώπη. Στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη αντίθετα σημειώθηκε μικρή αύξηση 0,7%, ενώ ο κύκλος εργασιών στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο βρετανικός όμιλος αυξήθηκε κατά 4,1%.

Τα συνολικά έσοδα για τη χρήση του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 7,4% από το προηγούμενο έτος και έφτασαν τα 21,78 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη βελτιώθηκαν 2,2% σε 6,17 δισεκατομμύρια GBP, χάρη σε μια ισχυρή συνεισφορά από την Verizon Wireless. Η καθαρή ζημιά ήταν 1,89 δισεκατομμύρια GBP, μετά την απομείωση των 5,9 δισεκατομμυρίων GBP για τις δραστηριότητες στην Ισπανία και την Ιταλία.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της κινητής τηλεφωνίας, μειώθηκαν κατά 16,7% σε 2,18 δισεκατομμύρια GBP, έχοντας υποστεί πλήγμα από την εξασθένηση του ευρώ, αλλά και την απώλεια του μερίσματος της γαλλικής SFR. Η Vodafone στην ανακοίνωσή της, προσδοκά  ότι το αποτέλεσμα θα βρεθεί στο κατώτερο προσδοκώμενο από το εύρος  GBP 5,8 έως 5,3 δισ. λίρες.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Vodafone αναμένει ότι το αδύναμο οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη θα παραμείνει. Εκτιμά όμως ότι, παρά το γεγονός ότι η απόδοση του πρώτου εξαμήνου είναι ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες, τα ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του έτους θα κυμανθούν μεταξύ 11,1 και 11.9 δισ. GBP.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Vittorio Colao, δήλωσε ότι η εταιρεία σημειώνει πρόοδο με τη στρατηγική της να αυξήσει τις μη φωνητικές υπηρεσίες, τη διείσδυση σε επιχειρήσεις, καθώς και τις αναδυόμενες αγορές. Η πρόσφατη εξάπλωση των προγραμμάτων Vodafone Red στην Ευρώπη είναι η αρχή μιας σημαντικής απλούστευσης των προσφοράς του, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε διαφανή κριτήρια, το portfolio ενισχύθηκε με επιπλέον υπηρεσίες, όπως η αποθήκευση, η κοινή δεδομένων, η περιαγωγή και η επιπλέον τεχνική υποστήριξη αυξάνει το ARPU. Τόνισε επίσης, ότι η λειτουργία του οργανισμού θα πρέπει επίσης να απλοποιηθεί περαιτέρω για την εξάλειψη των μη πελατοκεντρικών δαπανών και περεταίρω εξορθολογισμό υπηρεσιών και προμηθειών. Σκοπός είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση κόστους στην Ευρώπη κατά το οικονομικό έτος 2014 της τάξεως των 300 εκατ. GBP.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

αποτελέσματα στρατηγική
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ούζο Πλωμαρίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Scidrones ενώνουν τις δυνάμεις τους για τρίτη χρονιά
  • Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς
  • ΠΣΕ: Τεράστια μείωση του εμπορικού ελλείμματος τον Απρίλιο 2026
  • ΥΠΑΙΘΑ: Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 500.000 ευρώ στην Ακαδημία Αθηνών
  • Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του ΒΕΑ και της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Ελλάδα
  • ΣΕΤΠΕ: Πρόσκληση για κοινή ευρωπαϊκή πορεία των επιχειρήσεων ΤΠΕ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας
  • Philosofish: Διακρίνεται διεθνώς για την ποιότητα των ψαριών της στο International Taste Institute 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • «Μήπως η Στρατηγική Κυβερνοασφάλειάς σας είναι Υπερβολικά Περίπλοκη;»
  • Η Akeydor Group στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία
  • Έξυπνη Ψύξη για Data Centers και IT Υποδομές με την πλήρη σειρά λύσεων Blue e+ Cooling Units της Rittal
  • Η SenseOne εντάσσεται στη Space Hellas
  • Η ESET συνάπτει στρατηγική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου
  • Η Zscaler ως καταλύτης επιχειρηματικής ανάπτυξης για ασφαλή ψηφιακό μετασχηματισμό και συμμόρφωση
  • Ο Όμιλος Goody’s – everest επιλέγει την Infinitum και την HPE Aruba Networking και επαναπροσδιορίζει το Secure Network Access
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.