Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 28 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»AI

Ο ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του

24/04/2026infocomBy infocom2 Mins Read AI Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Για την ανάπτυξη ασφαλών εγχώριων cloud & AI υπηρεσιών μίλησε στο «11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» ο κ. Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής B2B Marketing, CRM & Channel Management του Ομίλου ΟΤΕ. Ο κ. Φαλάγγας, που συμμετείχε σε συζήτηση με τίτλο “The Price of AI: Cost, Value and Real Returns”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εδώ και χρόνια στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρθηκε στις νέες υποδομές σε data center που διαθέτει η εταιρεία, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που η αγορά μετράει το ROI του AI.

Ο Όμιλος ΟΤΕ υιοθετεί μία “digital first” προσέγγιση, ενσωματώνοντας το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του, από την πληροφορική και τα δίκτυα, μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών. Έχει συσταθεί dedicated ομάδα στην εταιρεία, η οποία προτεραιοποιεί AI use cases και φροντίζει, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να λειτουργούν με ασφάλεια και υπευθυνότητα γύρω από το ΑΙ, ενώ σε επίπεδο εκπαίδευσης, έχει δημιουργήσει την ΑΙ Academy, προκειμένου οι άνθρωποί του να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Όπως σημείωσε ο κ. Φαλάγγας, ο Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση στο ψηφιακό οικοσύστημα, καθώς συνδυάζει υποδομές, πλατφόρμες και συμβουλευτικές υπηρεσίες και πάνω σε αυτούς τους τρεις πυλώνες χτίζει την προσέγγισή του για το AI.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Φαλάγγας αναφέρθηκε και στις νέες υποδομές που λάνσαρε πρόσφατα η COSMOTE TELEKOM για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων προσφέροντας πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες Business Cloud, συμπεριλαμβανομένων πρωτοποριακών λύσεων GPU-as-a-Service για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της NVIDIA. Πρόσθεσε δε πως με την καινοτόμα αυτή υπηρεσία οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν απαιτητικά ΑΙ workloads, από training μοντέλων μέχρι advanced analytics, και να δημιουργούν νέες ψηφιακές υπηρεσίες, χωρίς να επενδύσουν σε δικό τους hardware. Και όλα αυτά γίνονται με υψηλά standards, όπως η πλήρης συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας δεδομένων GDPR, οι πιστοποιήσεις ISO και η 100% χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η νέα αυτή τεχνολογική υποδομή ενισχύει την ανάπτυξη και την εθνική ψηφιακή κυριαρχία.

Η COSMOTE TELEKOM συμβάλλει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, προσφέροντας τις τεχνολογικές βάσεις για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η iStorm παρουσιάζει τη Stormi

Μελέτη της διαΝΕΟσις για τις ενεργειακές απαιτήσεις και τις ανισότητες της ΤΝ

Η ΤΝ συνδέεται με περισσότερες αποχωρήσεις εργαζομένων άνω των 55

Η KIEFER παρουσιάζει το Sophea-Titan-1

Google ATLAS: κατανόηση της οικονομίας της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Μνημόνιο συνεργασίας Βουλής με ΕΚΠΑ για εκπαίδευση και έρευνα
  • Η AIRCAIRO εγκαινιάζει απευθείας τακτικές πτήσεις προς την Αθήνα
  • ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων και πιστώσεων τον Ιούνιο – Στήριξη από τις επιχειρήσεις
  • Public × Fussion: Μια συνεργασία που εξελίσσει το performance σε στρατηγικό πλεονέκτημα
  • Revolut: Προσφέρει στους ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα πρόσβαση θεσμικού επιπέδου
  • Eurobank: Συνεχίζεται η διαχρονική στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
  • BestPrice και Ferryscanner: Η έξυπνη έρευνα αγοράς βάζει πλώρη για τα ελληνικά νησιά
RSS itsecuritypro.gr
  • InfoCom World 2026: «Connected Intelligence: Gateway to the New Reality!» στις 8 Δεκεμβρίου!
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.