Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

i-Spirit : ανάπτυξη με ίδια κεφάλαια, ισχυρές συμμαχίες και στόχευση στο εξωτερικό

23/09/2026infocomBy infocom4 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη ημέρα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η εταιρεία, που αποτελεί αδειοδοτημένο Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και δημιουργό συστημάτων ERP, κατέγραψε τη δυναμική της πορεία, τα νέα τεχνολογικά της εργαλεία και τις στρατηγικές της συνεργασίες.

Ο Team Leader της i-Spirit, κ. Νίκος Σπυρόπουλος, έθεσε τον κεντρικό άξονα της φιλοσοφίας της εταιρείας, τονίζοντας πως: «Η τεχνολογία έχει πραγματική αξία όταν βοηθά τον άνθρωπο να εργαστεί καλύτερα. Καμία επιχείρηση δεν πρέπει να κλείσει λόγω ψηφιακού αναλφαβητισμού».

Ισχυρά Οικονομικά Μεγέθη και 100% Ιδία Κεφάλαια

Η i-Spirit, η οποία δραστηριοποιείται από το 2018, κατέγραψε πέρυσι κύκλο εργασιών της τάξης των 1,3 εκατ. ευρώ, με ισχυρές προοπτικές περαιτέρω αύξησης για τη φετινή χρήση. Όπως διευκρινίστηκε, λόγω του συνδρομητικού της μοντέλου, τα έσοδα που αφορούν μελλοντικές υπηρεσίες μεταφέρονται στην επόμενη χρήση, εξασφαλίζοντας απόλυτη λογιστική διαφάνεια.

Σήμερα, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 10.000 επιχειρήσεις με το λογισμικό ERP, καταγράφει ήδη 7.000 εγκαταστάσεις για την ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων και κατέχει μερίδιο αγοράς 5% στη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας: τις επιχειρήσεις με τζίρο κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανάπτυξη της εταιρείας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, χωρίς τραπεζικό δανεισμό ή συμμετοχή εξωτερικών funds, επανεπενδύοντας την κερδοφορία της στην Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η Διαφορά στην Πράξη: Ασφάλεια, Offline Λειτουργία και Ξεκάθαρο Κόστος

Απαντώντας στις προκλήσεις της ψηφιακής μετάβασης (myDATA, Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής), η i-Spirit προσφέρει λύσεις με σταθερό κόστος από 10 – 25 € / μήνα, που διαφοροποιούνται πλήρως από τις δωρεάν κρατικές εφαρμογές, εστιάζοντας σε τρεις πυλώνες:

  1. Ανάληψη Ευθύνης: Ως Πάροχος, η i-Spirit αναλαμβάνει την τεχνική και νομική ευθύνη διαβίβασης και δεκαετούς αρχειοθέτησης.
  2. Αδιάλειπτη Λειτουργία (Offline & Sync): Ακόμη και χωρίς ίντερνετ ή σε περίπτωση «πτώσης» των συστημάτων της ΑΑΔΕ, τα παραστατικά εκδίδονται, σφραγίζονται τοπικά με την ασφάλεια του Samsung Knox και διαβιβάζονται αυτόματα με την αποκατάσταση της σύνδεσης.
  3. Απόλυτη Διαλειτουργικότητα: Συνδέεται με όλα τα υφιστάμενα προγράμματα της αγοράς (ERP, e-shop, μισθοδοσίες).

Το Κινητό ως «Ψηφιακό Αρχηγείο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, έδωσε το παρών ο κ. Άρης Παρασκευόπουλος, Επικεφαλής του τμήματος κινητών συσκευών της Samsung Electronics Hellas, μαζί με τα στελέχη κ.κ. Γιώργο Ράλλη και Μιχάλη Λιάρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η i-Spirit συνεργάζεται στενά με τη Samsung τα τελευταία 3 χρόνια, αναπτύσσοντας κοινές δράσεις και λύσεις.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Η κορυφαία τεχνολογία και το ισχυρό hardware αποκτούν πραγματική αξία όταν συνδυάζονται με έξυπνο λογισμικό. Η i-pirit έδωσε στην αγορά αυτό ακριβώς το λογισμικό. Μέσα από τη συνεργασία μας, μετατρέπουμε την κινητή συσκευή στο ψηφιακό «αρχηγείο» του επιχειρηματία, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των συναλλαγών μέσω της πλατφόρμας ασφαλείας Knox».

Στο πλευρό των Λογιστών – Παρέμβαση Προέδρου ΠΑΕΛΟ

Τη στενή σχέση της i-Spirit με τον κλάδο των λογιστών επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ), κ. Λάμπρος Μπέλεσης. Υπενθύμισε τις μεγάλες κοινές δράσεις (όπως η εκδήλωση στο ΕΒΕΑ τον Απρίλιο του 2026) και εξήρε την πρακτική γνώση του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα Συμβούλου Ψηφιακών Συναλλαγών στην ΠΑΕΛΟ. «Η γνώση πρέπει να φτάνει στον λογιστή πριν την υποχρέωση, όχι μετά. Δεν θέλουμε να κλείσει καμία επιχείρηση και κανένα λογιστικό γραφείο λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Επόμενη Ημέρα: Εξωστρέφεια και Χρηματιστήριο

Κλείνοντας, η Διοίκηση της i-Spirit ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα της στρατηγικής της, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Διεθνή Επέκταση: Στόχευση στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα B2B τιμολόγησης (PEPPOL, ViDA).
  • Νέες Εφαρμογές (Workforce): Εργαλεία HR και διαχείρισης Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με άμεση διασύνδεση στο ψηφιακό πορτοφόλι της Samsung.
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Παρότι έχουν απορριφθεί προτάσεις εξαγοράς, εξετάζεται σοβαρά η μελλοντική είσοδος στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. για τη χρηματοδότηση του επόμενου κύκλου ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

i-Spirit
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Επιβολή προστίμου στην Google για παρακολούθηση τοποθεσίας των χρηστών

    Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE με €1 δισ. αποτίμηση

    Hellas Sat & Adamant Composites: μνημόνιο συνεργασίας για νέες αποστολές στο Διάστημα και την Άμυνα

    Huawei Intelligent World 2035: Turning Vision into Action

    Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

    Η Klarna γιορτάζει τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • BIZ & BUZZ: Αγγελίες, αλγόριθμοι και ομόλογα
    • Στην 21η θέση η Ελλάδα στον δείκτη τουριστικής ανάπτυξης του WEF για το 2026
    • Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
    • easyJet: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δύο νέες συνδέσεις
    • RelaxSensation: Νέο brand στο wellness portfolio του Ομίλου Φάις
    • Έρευνα Kaspersky: Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Golden Age Capital: Τελικό κλείσιμο του πρώτου fund στα €250 εκατ.
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η CLICO Greece ανακοινώνει την ενίσχυση της τεχνικής της ομάδας με την προσθήκη του Πάνου Αγόρου
    • Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Τον Οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft
    • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
    • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
    • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
    • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.