Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Στο Gov.gr Wallet η Θυρίδα Πολίτη

21/03/2025infocomBy infocom3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, στο Gov.gr Wallet, έχουν από σήμερα διαθέσιμη οι πολίτες τη «Θυρίδα Πολίτη» και μάλιστα σε αναβαθμισμένη και πιο εύχρηστη έκδοση, η οποία τους επιτρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα έγγραφά τους από το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Η νέα «Θυρίδα Πολίτη», η οποία εξακολουθεί να διατίθεται και μέσω του gov.gr, διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύει τη διαφάνεια και αναβαθμίζει την επικοινωνία με τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς προσφέρει νέες λειτουργίες και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες, είτε μέσω του Gov.gr Wallet, είτε μέσω του gov.gr στην Ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και στην Υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα», έχουν πρόσβαση στα έγγραφά τους, αλλά και σε ειδοποιήσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Στην ενότητα «Έγγραφα», βρίσκουν όλα τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι ίδιοι, όπως τις υπεύθυνες δηλώσεις, τις εξουσιοδοτήσεις, καθώς και τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει προς δημόσιους φορείς και τις απαντήσεις που έχουν λάβει. Παράλληλα, μπορούν να βλέπουν και να αποθηκεύσουν έγγραφα, που τους κοινοποιούν δημόσιοι φορείς ή άλλοι πολίτες.

Υπογραμμίζεται ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα μέσω του Gov.gr Wallet να κοινοποιούν τα έγγραφα με δύο τρόπους: μέσω αποστολής συνδέσμου ή με σκανάρισμα QR code από άλλες συσκευές.

Επιπροσθέτως, στη νέα «Θυρίδα» οι πολίτες βρίσκουν την ενότητα «Μηνύματα». Με τον τρόπο αυτό, έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε ειδοποιήσεις για σημαντικές ενέργειες, όπως η συγκατάθεση για έκδοση ενός εγγράφου, για επίδειξη ενός εγγράφου σε ελεγκτική αρχή, καθώς και η συγκατάθεση (Consent) για την άντληση και τη διάθεση δεδομένων σε ιδιωτικούς φορείς μέσω Gov.gr Wallet, για παράδειγμα για τη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να λάβουν ειδοποίηση (push notification), στη «Θυρίδα» τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ για το χρονικό διάστημα που το σχετικό αίτημα εξακολουθεί να είναι ενεργό βρίσκουν τη σχετική ειδοποίηση στην ενότητα «Μηνύματα», ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που απαιτεί τη συγκατάθεσή τους. Επιπλέον, λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα έγγραφα που αναρτώνται από φορείς ή κοινοποιούνται στη «Θυρίδα» τους από άλλους πολίτες.

Επισημαίνεται ότι σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα αρχειοθέτησης τόσο για «Έγγραφα» όσο και για «Μηνύματα», η οποία παρέχει στους πολίτες μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση και αναζήτηση του περιεχομένου τους. Μπορούν να διαχειρίζονται τα αρχειοθετημένα τους έγγραφα και μηνύματα εύκολα, ενεργοποιώντας τα αντίστοιχα φίλτρα αναζήτησης. Μέσω των νέων λειτουργιών, αποκτούν πλήρη εικόνα της διαχείρισης των εγγράφων τους. Πλέον, γνωρίζουν όχι μόνο πότε ένα έγγραφο ή ένα μήνυμα αναρτήθηκε στη «Θυρίδα» τους αλλά και πότε το ανάγνωσαν, ενώ μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση των αιτημάτων συγκατάθεσης, βλέποντας αν και πότε τα αποδέχτηκαν ή τα απέρριψαν.

H υλοποίηση της νέας «Θυρίδας Πολίτη» έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, καθώς και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Gov.gr Wallet Θυρίδα Πολίτη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

    Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

    Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

    Η DOTSOFT επεκτείνει τη συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καλαμαριάς

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Θετικές προοπτικές για τις κατασκευές έως το 2030
    • Power Health: Κορυφαίες διακρίσεις στα Supplement Awards 2026
    • Ν. Χαρδαλιάς: «Με τη νέα διεθνή τουριστική μας καμπάνια “Phenomenon” αναδεικνύουμε ολόκληρη την Αττική»
    • EA Energy: Οι επαγγελματίες χρειάζονται νέες δεξιότητες ενόψει της ενεργειακής μετάβασης
    • Θετική ευρωπαϊκή αξιολόγηση για δύο στρατηγικά έργα ανακύκλωσης χαλκού της ElvalHalcor
    • ΕΠΟΕΣ: Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για την «PIZZA FAN»
    • Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Νέα έρευνα του WEEE Forum για τα προϊόντα Fast Tech
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    • Η ΕΑΚ προειδοποιεί: Κρίσιμες ευπάθειες στο λογισμικό PHP, CVE-2026-109618 και CVE-2026-109619
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.