Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 3 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το προτεινόμενο εκπτωτικό σχήμα του ΟΤΕ για υπηρεσίες FTTH

15/07/2024infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο μέτρων που κοινοποίησε η ΕΕΤΤ στις 14 Ιουνίου 2024 αναφορικά με τις εκπτώσεις λόγω όγκου στις αγορές χονδρικής παροχής τοπικής πρόσβασης σε σταθερή θέση και χονδρικής παροχής κεντρικής πρόσβασης σε σταθερή θέση για προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στην Ελλάδα.

Το 2023, η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της προηγούμενης κοινοποίησής της για τον ορισμό, την ανάλυση και την επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων στις αγορές χονδρικής παροχής τοπικής πρόσβασης σε σταθερή θέση και χονδρικής παροχής κεντρικής πρόσβασης σε σταθερή θέση για προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στην Ελλάδα, είχε ορίσει ότι ο ΟΤΕ μπορεί επίσης να προσφέρει εκπτώσεις λόγω όγκου σε επίπεδο χονδρικής, προκειμένου να προωθήσει τη μετάβαση σε υπηρεσίες οπτικών ινών. Σύμφωνα με την Απόφαση της ΕΕΤΤ, αυτές οι εκπτώσεις λόγω όγκου δεν θα πρέπει να αντιβαίνουν στην υποχρέωση κοστοστρεφούς τιμολόγησης και δεν θα πρέπει να οδηγούν σε στρέβλωση του ανταγωνισμού. Επιπροσθέτως, οι εκπτώσεις θα πρέπει να προσφέρονται με διαφάνεια και χωρίς διακρίσεις.

Στις 25 Απριλίου 2024, ο ΟΤΕ υπέβαλε στην ΕΕΤΤ, πρόταση για την εφαρμογή εκπτώσεων λόγω όγκου για τις χονδρικές υπηρεσίες Fiber to the Home (FTTH) που παρέχει. Η ΕΕΤΤ διενέργησε δημόσια διαβούλευση της πρότασης του ΟΤΕ κατά το χρονικό διάστημα 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2024 και έλαβε απαντήσεις από τέσσερις συμμετέχοντες. Η ΕΕΤΤ, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια αυτά, αξιολόγησε την πρόταση του ΟΤΕ και έκρινε ότι τηρούνται οι απαιτήσεις που επιβάλλει το ρυθμιστικό πλαίσιο, απαιτώντας όμως την εφαρμογή κάποιων επιπρόσθετων όρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι το σχέδιο μέτρων της ΕΕΤΤ μπορεί να αποτελέσει θετικό βήμα προς την ταχύτερη ανάπτυξη υπηρεσιών FTTH, στο πλαίσιο της δέσμευσης για επέκταση της υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Ελλάδα. Σημείωσε επιπροσθέτως ότι αυτή η πρόταση αναμένεται να ενισχύσει τις ψηφιακές υποδομές και τη συνδεσιμότητα, προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε την ανάγκη η ΕΕΤΤ να παρακολουθεί στενά την αγορά και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, ώστε να διασφαλίζεται ότι το εν λόγω εκπτωτικό σχήμα δεν θα οδηγήσει σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και να χρησιμοποιεί εγκαίρως και με κατάλληλο τρόπο τα ρυθμιστικά εργαλεία που διαθέτει για αυτό τον σκοπό.  Σημειώνεται ότι και το σχέδιο μέτρων της ΕΕΤΤ περιλαμβάνει τις εν λόγω προβλέψεις, αναγνωρίζοντας τις σχετικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EETT
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΤΝ: οι βασικοί άξονες του νέου Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

Το Μουντιάλ 2026 ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της συνδεσιμότητας

Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος προτείνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Έως 28% οι απώλειες των τηλεσκοπίων από τους νέους δορυφόρους

Η Amazon Leo σχεδιάζει δίκτυο 5.105 δορυφόρων για κινητές συσκευές

Cosmote 5G+ Priority Pass: αναβαθμισμένη 5G+ εμπειρία αποκλειστικά από την Cosmote Telekom

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, Alter Ego και ΑΝΤ1 ανοίγουν νέο κύκλο κινήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ
  • Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025
  • ΕΚΤ: Νέος οδηγός για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο της άμυνας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% στο Λιανικό Εμπόριο τον μήνα Μάιο 2026
  • COSMOTE TELEKOM: Στους “Europe’s Climate Leaders” των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά
  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Σε Πορεία Κερδοφόρας Ανάπτυξης ο Όμιλος το 2025
  • ΔΥΠΑ: 10.038 ωφελούμενοι απασχόλησης και 24.409 κατάρτισης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
  • Cisco Connect 2026 Greece | Στις 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event της Cisco
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2026»: Οι πληρωμές λύτρων μειώνονται αλλά η κρυπτογράφηση σημειώνει άνοδο
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.