Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 22 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η PwC Ελλάδας σε συνεργασία με τη Microsoft δημιουργεί Excellence Center στη Θεσσαλία

03/06/2024infocomBy infocom3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στη δημιουργία ενός νέου γραφείου – δορυφόρου με έδρα τον Βόλο προχωράει η PwC Ελλάδας σε συνεργασία με τη Microsoft με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, αλλά και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η νέα πρωτοβουλία της PwC Ελλάδας σε συνεργασία με τη Microsoft αναμένεται αρχικά να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας, υψηλής ειδίκευσης, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για αποκέντρωση και διακράτηση του εγχώριου ταλέντου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λειτουργούν έξι ακαδημαϊκά Ιδρύματα που προσφέρουν ευρύ φάσμα σύγχρονων επιστημονικών σπουδών με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Το κέντρο αριστείας της PwC σε συνεργασία με τη Microsoft στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων στους τομείς των Data Analytics & AI, Security & Cloud Engineering, τις οποίες σχεδιάζει και υλοποιεί η PwC, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες της Microsoft. Σχεδιάζει ακόμη να προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις σε κρίσιμα πεδία όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αγροτική ανάπτυξη, απαντώντας στις ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Θεσσαλίας και συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου γραφείου-δορυφόρου τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσής του. Παράλληλα, οι ομάδες της PwC και της Microsoft πραγματοποιούν σειρά συναντήσεων με την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση συνεργειών.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Territory Strategy, Clients & Markets Leader της PwC Ελλάδας, με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμμαχίας μεταξύ των οργανισμών μας, η PwC Ελλάδας και η Microsoft συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο «κύτταρο» καινοτομίας στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την εμπειρία μας σε σύνθετα και μεγάλης κλίμακας έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με την τεχνογνωσία και τα υπερσύγχρονα εργαλεία και πλατφόρμες της Microsoft, δημιουργώντας μια απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα, που θα αξιοποιήσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Η επένδυση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων για τη δημιουργία και ανάδειξη ενός οικοσυστήματος στη Θεσσαλία, εστιασμένου στην καινοτομία και την πληροφορική που θα προσελκύσει και άλλες, αντίστοιχες επενδύσεις. Για τον σκοπό αυτό, η PwC δεσμεύεται να συνδράμει σε κάθε πρωτοβουλία δημιουργίας ερευνητικών κέντρων, αλλά και εκκολαπτηρίων startups στην περιοχή».

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία με την PwC θα έχει θετικό αντίκτυπο στην περιοχή, καθώς και σε όλη τη χώρα και θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τεχνολογική εξέλιξη που έχει τη δυναμική να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, προωθώντας την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό παντού. Ένα βήμα πλήρως εναρμονισμένο με το όραμα της Microsoft να μη μείνει κανείς πίσω, σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με το GRforGrowth και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των τοπικών κοινοτήτων στις περιοχές που θα φιλοξενήσουν τα datacenters μας».

Η στρατηγική ανάπτυξης των γραφείων- δορυφόρων ανά την Ελλάδα εγκαινιάστηκε επισήμως το 2022 από την PwC με στόχο τη διατήρηση και ενδυνάμωση του τοπικού ταλέντου, τη διασύνδεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας.

Αποτελεί δε την έμπρακτη συμβολή της PwC στη δημιουργία ενός δυναμικού τοπικού οικοσυστήματος που δύναται να προσελκύει επενδύσεις και να ενισχύει τις ευκαιρίες απασχόλησης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της ως κορυφαίου εργοδότη του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο γραφείο-δορυφόρος της PwC στη Θεσσαλία είναι το τέταρτο κατά σειρά στη χώρα μας, καθώς ήδη λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, το Digital Center στα Ιωάννινα και το Sustainability Hub στη Ρόδο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

microsoft PwC θεσσαλία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Microbase: Τι κάνει έναν Developer πραγματικά εξαιρετικό το 2026;

Δημήτρης Δάφνης, Cosmos Business Systems: Βλέπουμε πλέον την τεχνολογία ως στοιχείο εθνικής, θεσμικής και επιχειρησιακής ανθεκτικότητας

Σε δημόσια διαβούλευση η έκθεση ψηφιακής προσβασιμότητας σε ιστοτόπους και εφαρμογές του Δημοσίου για φορητές συσκευές

Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η ΚτΠ παρέδωσε δύο νέα ψηφιακά εργαλεία: Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους και Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Νέο ψηφιακό εργαλείο PosoKanei για τη σύγκριση των τιμών στις αλυσίδες τροφίμων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ταξιδιωτικές Τάσεις 2026: Οι 5 τάσεις που μεταμορφώνουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε
  • Πρώτο στην Ελλάδα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο QS World University Rankings 2027
  • Vodafone: Αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή
  • ΕΑΕΕ: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023 – 2024
  • Το σενάριο «Europe 2031» αναζωπυρώνει τη συζήτηση για ευρωπαϊκή κυριαρχία στην AI
  • Οι γεωπολιτικές πιέσεις φρενάρουν την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης διεθνώς
  • Οι CEOs στρέφονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.