Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 27 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Ο ψηφιακός βοηθός mAigov αναβαθμίζεται και αποκτά λειτουργίες Action Bot

26/04/2024infocomBy infocom3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το mAigov, η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, αναβαθμίζεται και αποκτά λειτουργίες Action Bot. Από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός έχει τη δυνατότητα με τη συναίνεση του πολίτη να ολοκληρώνει για εκείνον μια διοικητική διαδικασία. Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σήμερα από τη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας, Beyond.

«Από σήμερα οι πολίτες μπορούν μέσω της εφαρμογής του gov.gr για κινητές συσκευές να ζητούν από το mAigov την έκδοση Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου και αφού δώσουν τη συναίνεσή τους ο Ψηφιακός Βοηθός να την αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο στη θυρίδα τους στο gov.gr. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο αναβαθμίζεται καθημερινά. Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε ισχυρά αντανακλαστικά και αξιοποιούμε τις τεχνολογίες αιχμής για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απελευθερώνοντας σημαντικούς πόρους τόσο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όσο και για την ίδια τη Δημόσια Διοίκηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία Action Bot που αποκτά ο Ψηφιακός Βοηθός. Στο επόμενο στάδιο οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν από τον mAigov μια σειρά από άλλα διοικητικά έγγραφα, με την προτεραιότητα να δίνεται στα πιστοποιητικά που εκδίδονται συχνότερα, καθώς επίσης και στις προτυποποιημένες υπεύθυνες δηλώσεις.

Με απλό και φιλικό τρόπο οι πολίτες ζητούν τη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου τους από τον Ψηφιακό Βοηθό, ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

  • Κατεβάζουν την εφαρμογή gov.gr στο κινητό τους τηλέφωνο από το Google Play ή το App Store, σε περίπτωση που δεν την έχουν ήδη εγκατεστημένη
  • Συνδέονται στην εφαρμογή του gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet ή Web Banking
  • Επιλέγουν στην κεντρική οθόνη το εικονίδιο που τους μεταφέρει στο περιβάλλον διαλόγου με το mAigov
  • Ζητούν από το mAigov , σε αυτή τη φάση, την έκδοση της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
  • Ο Ψηφιακός Βοηθός ζητά τη συναίνεση του πολίτη για να ολοκληρώσει τη διαδικασία
  • Μόλις ο πολίτης δώσει τη συναίνεσή του, ο Ψηφιακός Βοηθός τον ενημερώνει ότι το έγγραφο που ζήτησε, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ληξιαρχική Πράξη Γάμου, έχει αποθηκευτεί στην προσωπική του Θυρίδα του Πολίτη στο gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το πιστοποιητικό φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

Η αναβάθμιση του Ψηφιακού Βοηθού, ώστε να παρέχεται η λειτουργικότητα της έκδοσης πιστοποιητικών από την εφαρμογή του gov.gr για κινητές συσκευές, έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την εταιρεία UBITECH, με τη χρήση λύσης Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης Αυτοματοποιημένης Διεκπεραίωσης Εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το mAigov απαντά στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα αλβανικά, βοηθώντας τους πολίτες εύκολα και φιλικά να εντοπίσουν την υπηρεσία ή τη διοικητική διαδικασία που αναζητούν ανάμεσα στις 1753 υπηρεσίες του gov.gr και τις 3356 διοικητικές διαδικασίες του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών «MITOS». Από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν υποβληθεί σχεδόν 700 χιλιάδες ερωτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει μια ώρα μέσα στην ημέρα που να μην έχει υποβληθεί έστω ένα ερώτημα στον Ψηφιακό Βοηθό.

Υπενθυμίζεται ότι διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr είναι τα αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων που έχουν εκδοθεί από το 2013 και μετά.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

mAIgov
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η DOTSOFT αναλαμβάνει την ψηφιακή ανάδειξη του προσκυνηματικού κεφαλαίου της Πιερίας

Η έλλειψη ενέργειας και γης ωθεί τα AI data centres εκτός πόλεων

Τα κέντρα δεδομένων AI αλλάζουν τον χάρτη των ημιαγωγών

Τραμπ: «Κάνουν λάθος» οι κοινότητες που απορρίπτουν τα data centers

Pew: Αυξάνονται γρήγορα οι ιστοσελίδες με ενδείξεις περιεχομένου από AI

Στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον 15 από τις 20 μεγαλύτερες αγορές hyperscale data centers

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Β.Ε.Π. και Νεπάλ
  • ΣΕΒΕ: Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τα Επίτιμα Μέλη
  • “Πράσινες Ανάσες για την Αττική”: Πρόγραμμα 60,4 εκ. ευρώ για 13 παρεμβάσεις
  • Η Revolut λανσάρει το EURR, το πρώτο της stablecoin συνδεδεμένο με το ευρώ
  • Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • ΥΠΕΚΑ: Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
  • Back to School & Back to Work: Η νέα καθημερινότητα οικογενειών και τεχνολογίας
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.