Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η NTT DATA ψηφιοποίησε πάνω από 2 εκατομμύρια ιστορικά αρχεία της Βιβλιοθήκης του Βατικανού

22/06/2023infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η NTT DATA ανέπτυξε την τεχνολογία ψηφιακής αρχειοθέτησης “AMLAD” που χρησιμοποιείται για την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βιβλιοθήκης του Βατικανού που περιλαμβάνει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ιστορικά αρχεία. Μέσω του “AMLAD”, η NTT DATA ψηφιοποιεί περίπου 1,6 εκατομμύρια βιβλία, 80.000 χειρόγραφα και 300.000 νομίσματα και μετάλλια, και 150.000 πίνακες εξασφαλίζοντας την προστασία τους από τη φυσική φθορά του χρόνου.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες συνεισφέρουν στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και προφυλάσσουν τα πολύτιμα εκθέματα από τη φυσική φθορά του χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο, η NTT DATA έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα εργαλεία ψηφιακής αρχειοθέτησης με την χρήση 2D και 3D τεχνολογιών, όπως το “AMLAD”, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την ψηφιακή αναζήτηση των εκθεμάτων, να εξοικονομεί χρόνο στην αναζήτηση των αρχείων και να παρέχει στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για τα χειρόγραφα. Επίσης, διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να περιηγούνται στις ψηφιοποιημένες εκθέσεις της βιβλιοθήκης, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Το έργο ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης του Βατικανού ξεκίνησε το 2014 ενώ τον Φεβρουάριο του 2023, η NTT DATA δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που συνδέει διαδικτυακά τους επισκέπτες με τη Βιβλιοθήκη αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain. Κάθε επισκέπτης που αλληλοεπιδρά στα κοινωνικά του δίκτυα με τη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, παίρνει σε αντάλλαγμα NFTs, με τα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σε εικόνες υψηλής ανάλυσης από 15 ιστορικά εκθέματα και χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης.

Ο Asahi Hasebe, επικεφαλής του project AMLAD της NTT DATA, δήλωσε «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της πολιτισμικής κληρονομιάς έχει πλέον εδραιωθεί με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας όπου επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιστορικά εκθέματα παγκόσμιας εμβέλειας από όπου και αν βρίσκονται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Βατικανό καθώς συνεισφέρουμε στην διατήρηση του παγκόσμιου πολιτιστικού πλούτου της Βιβλιοθήκης.

Ο Mauro Mantovanil, διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Βατικανού δήλωσε «Η αξία των εκθεμάτων της Βιβλιοθήκης είναι ανεκτίμητη καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η λύση ψηφιακής αρχειοθέτησης AMLAD που σχεδιάσει η NTT DATA συμβάλει στη μακροπρόθεσμη διατήρηση αυτών των εξαιρετικά πολύτιμων εκθεμάτων καθιστώντας τα πιο εύκολα προσβάσιμα στους ενδιαφερομένους επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

NFT NTT Data Vatican Library Βιβλιοθήκη του Βατικανού
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ookla καταγράφει αύξηση στις διακοπές λειτουργίας των εφαρμογών AI

SmartTalks #122: Ρέα Παπαθανασοπούλου, EPSILON NET – AI στην τιμολόγηση!

Εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης

Η Tools of Tech και το APSI εγκαινιάζουν στρατηγική συνεργασία

Στρατηγικό ορόσημο για το Ελληνικό Κτηματολόγιο: πλήρης μετάπτωση στο G-Cloud

Οι δαπάνες για data centres αναμένεται να ξεπεράσουν το $1 τρισ. το 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Flip.gr: Ισχυρή ανάπτυξη με 12 εκατ. ευρώ τζίρο και περισσότερους από 30.000 νέους πελάτες το 2025
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα
  • Νέα εποχή στην ογκολογική φροντίδα με το ψηφιακό σύστημα ΗΔΥΚΑ – NOVA & NOVA ICT
  • ΣΕΒ: Δεύτερη θητεία για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο
  • SAFRAN – THEON: Συνεργασία για την ταχύτερη ανάπτυξη ηλεκτρο-οπτικών λύσεων για drones
  • HELLENiQ ENERGY: Στρατηγική συνεργασία με τη Chevron και το “Block 10”
  • ΟΣ∆∆ΥΠΠ Β’ Φάση: Ηλεκτρονικός Φάκελος Δικογραφίας – Εθνικό Ποινικό Μητρώο
RSS itsecuritypro.gr
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
  • Νέα ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κυβερνοασφάλεια με πλήρη χρηματοδότηση για πολίτες της ΕΕ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.