Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Generation Next: ολοκληρώθηκε ο 6ος πανελλήνιος διαγωνισμός με τρεις νικήτριες ομάδες που καινοτομούν

19/06/2023infocomBy infocom2 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next του Ιδρύματος Vodafone ολοκληρώθηκε, με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν καινοτόμες κατασκευές αλλά και να περιηγηθούν στον κόσμο του STEM. Την πρώτη θέση απέσπασε η ομάδα “Ιπτάμενοι Πυροσβέστες”, από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, η οποία σχεδίασε ένα Fire Detecting Airplane και κέρδισε ένα τριήμερο ταξίδι στο Λονδίνο, για να συνεχίσει να εξερευνά τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι μαθητές Νικόλαος Ευστρατίου και Ευάγγελος Ιορδάνου με υπεύθυνο καθηγητή τον Παναγιώτη Μανιάτη, προβληματισμένοι από τις συχνές δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας, πρότειναν ως λύση τη δημιουργία ενός σμήνους μικρών ηλεκτρικών αυτόνομων αεροσκαφών. Έτσι κατασκεύασαν το Fire Detecting Airplane με σκοπό να εντοπίζονται έγκαιρα οι εστίες φωτιάς και να ενημερώνεται άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω SMS που αναγράφει τις ακριβείς συντεταγμένες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα “Robot Feelings” από το 1ο ΕΠΑΛ Δάφνης. Οι μαθητές Εμμανουήλ Γιατράκης και Γιώργος Τάλζι με υπεύθυνο καθηγητή τον Αριστείδη Τσιατούχα, εντόπισαν τα προβλήματα που προκαλεί η συμβατική καλλιέργεια, όπως για παράδειγμα η υπερβολική κατανάλωση νερού, η χρήση εντομοκτόνων και οι καταστροφές από εξωγενείς παράγοντες και κατασκεύασαν ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο με σύστημα υδροπονίας, όπου τα φυτά αναπτύσσονται στο νερό αντί για το χώμα.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα “Ennuino” από τη Σύρο. Οι μαθητές Παναγιώτης και Σοφία Ζερβού, με υπεύθυνο καθηγητή τον Μανώλη Αργυρό ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της ελλιπούς συμπερίληψης ατόμων με αναπηρία και κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα, στο οποίο οι παίκτες συμμετέχουν δίνοντας φωνητικές εντολές. Παράλληλα με τον σχεδιασμό του επιτραπέζιου παιχνιδιού, η ομάδα σχεδίασε και μια μακέτα ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Generation Next υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα, με επίκεντρο την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr, μετρά περισσότερους από 112.000 ωφελούμενους και 721 καινοτόμα projects μαθητών, από 131 δήμους της χώρας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

generation next Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Αυτονομία 60+ της Πειραιώς για τη Γενιά 60+

    Moving the City, Responsibly: σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα της Wolt για την υπεύθυνη μετακίνηση

    Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

    Κωτσόβολος: η πρωτοβουλία Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια περνά στην επόμενη μέρα

    Πώς διαμορφώνεται η κάλυψη 4G και 5G των Cosmote, Nova και Vodafone σύμφωνα με την nPerf

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Ο Νίκος Νικολακόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Ομίλου Κυριακού στην Ελλάδα
    • Ν. Κεραμέως: Σχέδιο νόμου για καθορισμό ορίων της ΤΝ στο ανθρώπινο δυναμικό
    • METLEN: Νέα συμφωνία προμήθειας γαλλίου με κορυφαία ιαπωνική εταιρεία
    • Spitogatos: Ανοδικά κινούνται οι Μέσες Ζητούμενες Τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών το 2026
    • Hubin: Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου Υφαντή
    • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
    • Το Lidl House Athens άνοιξε τις πόρτες του: Ένα νέο σημείο συνάντησης
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.