Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 13 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

AI & Peace: ρύθμιση και εκδημοκρατισμός των νέων τεχνολογιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

21/07/2022infocomBy infocom3 Mins Read AI Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μέρος της ζωής μας και στη σημερινή εποχή της γεωπολιτικής αστάθειας, η ανάπτυξη, η ηθική χρήση, η ενημέρωση και η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, λειτουργεί με τρόπο ωφέλιμο και καταλυτικό για το μέλλον των κοινωνιών μας. Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας “AI & Peace”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να μην είναι πρόσταγμα των καιρών, αλλά επιτακτική ανάγκη και τον πόλεμο στην Ουκρανία να αλλάζει τα δεδομένα εντός και εκτός Ευρώπης, στόχος της εκδήλωσης ήταν να τεθεί στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα των νέων τεχνολογιών, οι προκλήσεις τους αλλά και ο τρόπος που μπορούν αυτές να ρυθμιστούν και να εκδημοκρατιστούν.

Το έναυσμα της εκδήλωσης, έδωσε ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία και τοποθετήθηκε ακροθιγώς επί της γενικής θεματικής.

Στη συνέχεια, διεξήχθη η πρώτη ενότητα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη & Χάραξη Πολιτικής». Ειδικότερα, συμμετείχαν ως ομιλητές η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Κυβέρνησης, Γιάννης Μαστρογεωργίου. Τη συζήτηση συντόνισε ο δόκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παναγιώτης Δουδωνής.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την ενότητα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνικός Αντίκτυπος», με ομιλητές το στέλεχος του The Future Society, Νίκη Ηλιάδη και τον συνιδρυτή της Homo Digitalis, Στέφανο Βιτωράτο. Συντονιστής ήταν ο Βασίλης Κουτσούμπας, συνιδρυτής του WeFor.

Η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, όπως και όλους όσους παρευρέθηκαν. Το θέμα της ημερίδας ήταν εξαιρετικά επίκαιρο. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν τα βασικά της ψηφιακής εποχής και να τα εντάξουν στη σκέψη τους. Έχουμε μπροστά μας μια χρυσή ευκαιρία, να προλάβουμε να ακολουθήσει η τεχνητή νοημοσύνη, όρους για να συμπληρώνει και να στηρίζει τον άνθρωπο, όχι για να τον αντικαθιστά.”

O Υφυπουργός, Χρίστος Δήμας, ανέφερε τα εξής: “Χωρίς καμία αμφιβολία η πρόοδος της τεχνολογίας γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αντικαταστήσει πολλές οντότητες και διαδικασίες και αποτελεί πλέον ενεργό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ωστόσο είναι αρκετά τα κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά ερωτήματα που εγείρονται. Η μεγάλης κλίμακας αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ενδέχεται να δημιουργήσει ριζικές αλλαγές στην απασχόληση.”

Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το μέλλον δεν προβλέπεται, προσπαθούμε ουσιαστικά να διαμορφώσουμε εναλλακτικά διαφορετικά μέλλοντα και διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια για το επιθυμητό μέλλον που μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε. Tα επιθυμητά μέλλοντα που μπορεί να έχουν τη σύζευξη του ανθρώπου και τη συνεργασία με την τεχνητή νοημοσύνη, είναι το διαρκώς επαναλαμβανόμενο ερώτημα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες δεκαετίες, ανεξαρτήτως πανδημίας, ανεξαρτήτως εξέλιξης του πολέμου.”

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Δουδωνής συμπλήρωσε τα εξής: “Η πρωτοβουλία των ELONTECH και WeFor έφερε κοντά σημαντικούς ανθρώπους , ανοίγοντας και στη χώρα μας τη συζήτηση για τη σχέση τεχνητής νοημοσύνης και χάραξης πολιτικής. Πρόκειται για μια συζήτηση με όρους παρόντος και κυρίως μέλλοντος, γιατί η παρουσία του AI στην εθνική και παγκόσμια πολιτική θα είναι όλο και πιο έντονη, όλο και πιο σημαντική. Πρέπει λοιπόν και να συζητούμε αλλά και να προετοιμαστούμε άμεσα και σε θεσμικό επίπεδο.”

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, ήταν το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες ΕLONTech, και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση WeFor. Mέγας Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η TPress και Υποστηρικτές Επικοινωνίας η ΑCTION Global Communications, η Μετάδοση Ισχύος και το TPress web tv. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε μέσω Live Streaming. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AI & Peace Ευρωπαϊκή Ένωση
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Apple μηνύει την OpenAI για φερόμενη υπεξαίρεση εμπορικών μυστικών

Η Πειραιώς και η Accenture ανακοινώνουν την επωνυμία του νέου AI Hub στην Ελλάδα

Η Revolut λανσάρει νέο εργαλείο που επιτρέπει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω AI assistants

Νέα ομάδα της ITU θα εξετάσει την εμπιστοσύνη στους AI

Η Gartner βλέπει κίνδυνο 234 δισ. δολαρίων για το enterprise SaaS

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το εθνικό εφαρμοστικό πλαίσιο του κανονισμού για την ΤΝ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Marketing Δεν Είναι Slogan. Είναι Spreadsheet
  • Ανανεωμένο στρατηγικό θεματολόγιο για κοινωνική δικαιοσύνη και ποιοτικές θέσεις εργασίας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 3,9% ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Μάιο 2026
  • «Το Εύλογον»: Η νέα ΤΟΤΕΕ για την αποκατάσταση μνημείων και διατηρητέων κτισμάτων
  • Πειραιώς και Accenture: Ανακοινώνουν την επωνυμία του νέου AI Hub στην Ελλάδα
  • To The Ellinikon ανοίγει στον κόσμο παραδίδοντας το The Ellinikon Sports Park
  • ΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Ευρ. Επιτροπής
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Cyberstack ολοκλήρωσε το έργο υποδομών IT & Cybersecurity για τη Relevance
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2026 – Η ομάδα ransomware The Gentlemen εκτοπίζει την Qilin από την κορυφή
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.