Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Νέο έργο πληροφορικής ανέλαβε η Q&R για το Υπουργείο Εξωτερικών

27/06/2022infocomBy infocom3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την υλοποίηση του έργου Δημιουργία κεντρικής υποδομής του Εθνικού Συστήματος Εισόδου / Εξόδου (ΕΕΣ)», ανέλαβε η Ένωση Εταιρειών «Cosmos Business Systems Α.Ε.Β.Ε. –Quality & Reliability Α.Ε.» από το Υπουργείο Εξωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 1.606.785,00 € πλέον ΦΠΑ. Στην Ένωση η Q&R συμμετέχει με 49% και η COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε με 51%.

Το Σύστημα Εισόδου Εξόδου (Entry/Exit System- EES) είναι ένα νέο, μεγάλης κλίμακας πληροφοριακό σύστημα με το οποίο θα γίνεται η καταγραφή της εισόδου και της εξόδου των πολιτών τρίτων χωρών προς και από τον χώρο Schengen.

Το σύστημα αυτό θα αντικαταστήσει την τρέχουσα πρακτική της σφραγίδας εισόδου/εξόδου επί των ταξιδιωτικών εγγράφων με ηλεκτρονική καταγραφή σε κεντρική βάση δεδομένων των βιομετρικών και βιογραφικών δεδομένων των ταξιδιωτών καθώς και της ημερομηνίας και του τόπου εισόδου/εξόδου για βραχείας διάρκειας παραμονή (έως 90 ημέρες) στον χώρο Schengen.

Στόχος του συστήματος EES είναι ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των κοινών εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και η αυτοματοποίηση των συνοριακών ελέγχων ώστε τα κράτη-μέλη να διαχειρίζονται καλύτερα τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών από τρίτες χώρες στον χώρο Schengen, να ενισχυθεί η εσωτερική ασφάλεια, να καταπολεμηθεί η παράτυπη μετανάστευση, η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα. Επίσης προβλέπεται η πρόσβαση των εντεταλμένων εθνικών αρχών και της Europol στα δεδομένα του ΣΕΕ για τους σκοπούς της πρόληψης, εξακρίβωσης ή διερεύνησης τρομοκρατικών εγκλημάτων, ή άλλων σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Το Σύστημα Εισόδου Εξόδου (Entry/Exit System- EES) θα διαλειτουργεί με το σύστημα έκδοσης θεωρήσεων VIS, διευκολύνοντας την διαδικασία εξέτασης αίτησης θεώρησης και λήψης απόφασης επί αυτής, αφού οι Προξενικές και Συνοριακές Αρχές θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τους πολίτες που δεν κάνουν ορθή χρήση της θεώρησης τους, παραμένοντας στον χώρο Schengen για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία λήξης της θεώρησης (over-stayers) μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Το έργο αναβαθμίζει το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει Υπουργείο Εξωτερικών με την:

  • Διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θεωρήσεων βραχείας διαμονής στον χώρο Schengen·
  • Διευκόλυνση της καταπολέμηση της απάτης και της άγρας θεωρήσεων («visa shopping»)
  • Αποφυγή της καταστρατήγησης των κριτηρίων προσδιορισμού του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης
  • Διευκόλυνση των ελέγχων στα εξωτερικά σημεία συνοριακής διέλευσης των κρατών μελών και στην επικράτεια των κρατών μελών
  • Υποβοήθηση στον εντοπισμό των προσώπων που δεν πληρούν τους όρους που διέπουν την είσοδο, την παραμονή ή την κατοικία στο έδαφος των κρατών μελών
  • Διευκόλυνση της εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου, της 18ης Φεβρουαρίου 2003, για τη θέσπιση κριτηρίων και μηχανισμών για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου που υποβάλλεται σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας
  • Συμβολή του στην αποτροπή των απειλών κατά της εσωτερικής ασφάλειας των κρατών μελών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκέμβριο 2023.

Η Q&R, έχει υλοποιήσει και υποστηρίζει την παραγωγική λειτουργία σύνθετων και κρίσιμων Πληροφοριακών Συστημάτων, βασισμένων σε τεχνολογίες αιχμής, για πολλούς οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα τριάντα χρόνια λειτουργίας της έχει συμβάλει σημαντικά με την τεχνογνωσία της και τα καινοτόμα προϊόντα λογισμικού που έχει αναπτύξει, στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στην δημιουργία αξίας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, μέσω της τεχνολογίας, για τους πελάτες της.

Στο πελατολόγιο της Q&R συμπεριλαμβάνονται σήμερα περισσότερες από 250 μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες η εταιρεία αναπτύσσει νέες λύσεις στο χώρο των cloud services, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

COSMOS Business Systems Q&R Quality & Reliability Υπουργείο Εξωτερικών
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή 25 βουλευτών ζητά εμπορική αντίδραση των ΗΠΑ για τον DMA

Κοινωνία της Πληροφορίας: έργα 3,1 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε δημόσια διαβούλευση η διακήρυξη για τη συνέχιση του κυβερνητικού cloud στο Microsoft Azure

Microsoft και Mistral επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην ευρωπαϊκή ΤΝ

CBS: υποστήριξη των κεντρικών υποδομών πληροφορικής του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η πρώτη αποτίμηση της ψηφιοποίησης του Δημοσίου δείχνει όφελος 180 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως Μικτό Αγαθό
  • Στ. Καλαφάτης: «H Χάλκη αναδεικνύεται σε ζωντανό εργαστήριο καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης»
  • ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
  • Στ. Καλαφάτης: «Kάνουμε πράξη την έρευνα και καινοτομία με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία»
  • InfoCom World 2026: «Connected Intelligence: Gateway to the New Reality!» στις 8 Δεκεμβρίου!
  • The Media Business Game: Νέες συμμαχίες και διοικητικές αλλαγές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο
  • ΕΛΤΑ: Το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο 2026 – 2030
RSS itsecuritypro.gr
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.