Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Sunlight Group: δάνειο ύψους €150 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα

23/06/2022infocomBy infocom3 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοινώνει την υπογραφή δανείου ύψους €150 εκατ. με την Εθνική Τράπεζα, 7ετούς διάρκειας. Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων για την υλοποίηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026 (€125 εκατ.) και η κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα (€25 εκατ.).

Η νέα χρηματοδότηση πρόκειται να υποστηρίξει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς στόχους της Sunlight να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μπαταρίες ιόντων λιθίου, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Στόχοι που θα πραγματοποιηθούν μέσω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς), την Ιταλία (Βερόνα και Βινιόλα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα). Κεφάλαια πρόκειται επίσης να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου. Η Sunlight Group επιδιώκει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, κατέχοντας ήδη σημαντικό ποσοστό της αγοράς. Με οργανική και μη ανάπτυξη, η Sunlight σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της, και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, δήλωσε: «Το δάνειο που υπογράψαμε με την Εθνική Τράπεζα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη Sunlight και το επιχειρηματικό πλάνο, ύψους €560 εκατ., που ήδη υλοποιούμε και θα ολοκληρώσουμε σε βάθος πενταετίας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight Group θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη και τη διοίκηση της Εθνικής για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους. Η άντληση κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το στιβαρό πλάνο επενδύσεων και τα ισχυρά οικονομικά μας αποτελέσματα, μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες για επέκταση σε νέες αγορές, ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των εγκαταστάσεών μας, και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, και παρά τις σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, η στήριξη της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει σιγουριά ότι η Sunlight Group θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Και θα απαντήσει με αποτελεσματικές λύσεις υψηλής τεχνολογίας στις ανάγκες των πελατών της, κατακτώντας ηγετική θέση στη διεθνή βιομηχανία της αποθήκευσης ενέργειας».

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και ικανοποίηση να συμβάλουμε έμπρακτα ως Εθνική Τράπεζα στην υλοποίηση του αναπτυξιακού και εξωστρεφή σχεδιασμού της Sunlight Group, δεδομένου ότι αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων παραγωγικών επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας. Επιχείρηση η οποία, έχοντας επενδύσει ήδη σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διατηρεί ταυτόχρονα έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό επιτυγχάνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς παγκοσμίως στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο δραστηριοποίησής της. Παράλληλα, η Sunlight επενδύει διαχρονικά στην καινοτομία υλοποιώντας προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης προκειμένου να διαθέτει διαρκώς νέες προϊοντικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας εποχής, προσελκύοντας νέους επιστήμονες. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής χρηματοδότησης της Sunlight, επιβεβαιώνει ότι η Εθνική Τράπεζα στηρίζει συστηματικά τις υγιείς, παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας, τόσο μέσω της χρηματοδότησης αναγκών που συνδέονται με τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, όσο και μέσω της εξυπηρέτησης των καθημερινών τους εργασιών».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Sunlight Εθνική Τράπεζα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

SmartTalks #115: Γιώργος Παστίδης, EY Ελλάδος – Πελατοκεντρική κουλτούρα στην τεχνολογία!

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

Space Hellas: 70% αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025

Η LG Electronics καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στο Α’ Τρίμηνο 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.