Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι το έργο οπτικών ινών της ΔΕΗ στο Περιστέρι

01/06/2022infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το νέο μεγάλο έργο οπτικών ινών τελευταίας γενιάς της ΔΕΗ, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Πατεράκης, στο 5o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, ITC 2022.

Το έργο, όπως σημείωσε ο κ. Πατεράκης, έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά από το Περιστέρι, όπου μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν συνδεθεί 15 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δίκτυο Fiber to the Home (FttH), σε υπερυψηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, η ΔΕΗ βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκπόνησης προμηθειών για άλλες 500 χιλιάδες συνδέσεις, σε δέκα επιπλέον Δήμους, με τις εργασίες να ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το νέο business plan που έχει εκπονήσει η διοίκηση του Ομίλου, η εταιρεία θα συνδέσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Οι συνδέσεις αυτές θα γίνονται εναέρια, μέσω του υπάρχοντος δικτύου της ΔΕΗ, και η ανάπτυξή τους είναι αρκετά πιο οικονομική και γρήγορη σε σχέση με τις υπόγειες συνδέσεις, καθώς δεν απαιτούνται σκαψίματα και ειδικές άδειες.

Στις υπηρεσίες που θα προσφέρει η εταιρεία περιλαμβάνονται η διάθεση συνδέσεων στη χονδρική με ταχύτητα έως 1 Gbps, αλλά και νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η αναγκαία διασύνδεση του 5G με οπτικές ίνες.

Πρόκειται για έναν στόχο απολύτως εφικτό, αφού όπως εξήγησε ο κ. Πατεράκης:

«η κατασκευή και η διαχείριση δικτύων είναι στο DNA της ΔΕΗ, μια δραστηριότητα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα. Επιπλέον θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές της – το εκτεταμένο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη τη χώρα – οι οποίες επιτρέπουν την ανάπτυξη οπτικών ινών πιο γρήγορα και οικονομικά από την παραδοσιακή μέθοδο της υπόγειας όδευσης».

Τα δίκτυα ανοιχτής πρόσβασης που κατασκευάζει η ΔΕΗ επιτρέπουν τόσο στους βασικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους όσο και σε εναλλακτικούς να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα υπηρεσιών, καθώς μειώνεται σημαντικά το κόστος τους για να φτάσουν στον τελικό πελάτη.

«Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι καταναλωτές, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις όλης της χώρας που θα απολαμβάνουν ταχύτερο και φθηνότερο ίντερνετ», τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Επιπλέον, η είσοδος της ΔΕΗ στις οπτικές ίνες ενισχύει τον ανταγωνισμό και λειτουργεί ως επιταχυντής για την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών ευρυζωνικότητας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πιάσει η χώρα τους στόχους ψηφιακής μετάβασης, υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης.

«Με δικές της δυνάμεις, η ΔΕΗ συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του εθνικού και ευρωπαϊκού σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε να πάψει επιτέλους η χώρα μας να είναι ουραγός στους ψηφιακούς δείκτες στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΔΕΗ Περιστέρι
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 6G RAN αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 δισ. δολάρια

Νέο πρόγραμμα διαστημικών τεχνολογιών αξίας 350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Ελλάδα

Στα €1,15 τρισ. η οικονομική αξία της κινητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αν θες να κάνεις business χρειάζεσαι Inalan

Αποτελέσματα της 67ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

Cosmote SD Everything: νέα σειρά υπηρεσιών για τις ΙΤ υποδομές των επιχειρήσεων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Flip.gr: Ισχυρή ανάπτυξη με 12 εκατ. ευρώ τζίρο και περισσότερους από 30.000 νέους πελάτες το 2025
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα
  • Νέα εποχή στην ογκολογική φροντίδα με το ψηφιακό σύστημα ΗΔΥΚΑ – NOVA & NOVA ICT
  • ΣΕΒ: Δεύτερη θητεία για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο
  • SAFRAN – THEON: Συνεργασία για την ταχύτερη ανάπτυξη ηλεκτρο-οπτικών λύσεων για drones
  • HELLENiQ ENERGY: Στρατηγική συνεργασία με τη Chevron και το “Block 10”
  • ΟΣ∆∆ΥΠΠ Β’ Φάση: Ηλεκτρονικός Φάκελος Δικογραφίας – Εθνικό Ποινικό Μητρώο
RSS itsecuritypro.gr
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
  • Νέα ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κυβερνοασφάλεια με πλήρη χρηματοδότηση για πολίτες της ΕΕ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.