Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Schneider Electric στηρίζει τη Lamda Hellix για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας

14/10/2021infocomBy infocom3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έδωσε δυναμικά το παρών στην εκδήλωση της Lamda Hellix, A Digital Realty Company, για την ανακοίνωση της έναρξης της κατασκευής του Athens-3 (ATH3), του μεγαλύτερου Data Center στην Ελλάδα.

Ο Robert McKernan, Senior Vice President, ITD Europe & Global IT Channels της Schneider Electric, συμμετείχε στο πάνελ ‘Αchieveing data center availability & sustainability’, εξηγώντας πώς η Schneider Electric, στρατηγικός συνεργάτης της LH, τη στηρίζει έμπρακτα και στο νέο της εγχείρημα.

Ο κ. McKernan, μίλησε για τον κύριο στόχο της εταιρείας να αποτελεί ψηφιακό συνεργάτη για τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα μέσα από τις λύσεις, την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της. Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την Schneider Electric και τα Data Center βρίσκονται στην ΄καρδιά’ της ψηφιοποίησης, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες της βιώσιμες λύσεις που στοχεύουν στην απλούστερη και ταχύτερη μετάβαση τους στον ψηφιακό κόσμο. Όπως ανέφερε ο κ. McKernan, παρατηρήθηκε σημαντική επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που άνοιξε νέους και πολλά υποσχόμενους δρόμους για ένα νέο καθεστώς για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να δημιουργηθεί το πλαίσιο ενός ολιστικού Data Center με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Αρχικά, θα πρέπει να τεθεί μια ισχυρή και εφαρμόσιμη στρατηγική και να υλοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή αποτελεσματικών τακτικών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προωθηθεί η λειτουργική αποδοτικότητα μέσω της ψηφιοποίησης ενώ συνίσταται η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έτσι ώστε να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το Athens-3 (ATH3) θέτει τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας εποχής ασφαλών και διασυνδεδεμένων data communities σε μεγάλα hubs σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την γεωγραφική θέση της χώρας και την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της. Σύμφωνα με την έρευνα του IDG, κάθε 1€ που επενδύεται σε ένα neutral mutli-tenant data center στην Ελλάδα, όπως το Athens-3, αποφέρει 8,23€ για την οικονομία, συνεισφέροντας θετικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και πλήθος καταξιωμένων στελεχών από κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

Η Schneider Electric αποτελεί για περισσότερο από 15 χρόνια στρατηγικό εταίρο της Lamda Hellix, κορυφαίας εταιρείας παροχής υπηρεσιών data center που βοηθά τους οργανισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να υιοθετήσουν νέες στρατηγικές στην πληροφορική, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω, εξυπηρετώντας τους πελάτες τους με καινοτόμους τρόπους. Στην καρδιά της συνεργασίας τους, που εκτείνεται τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται η παροχή βιώσιμων και αποτελεσματικών σχεδίων με φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά και μηχανικά προϊόντα με σκοπό την εξασφάλιση της μέγιστης αποδοτικότητας στις λειτουργίες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ATH3 Athens 3 Lamda Hellix Schneider Electric
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

    QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

    Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

    Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Η αρχαία ελληνική τεχνολογία «ταξιδεύει» στον κόσμο με γραμματόσημα των ΕΛΤΑ
    • Ο Δήμος Βελβεντού επενδύει σε ψηφιακές υπηρεσίες
    • Η Telekom φέρνει νέο router και αναβαθμίζει την εμπειρία συνδεσιμότητας στο σπίτι
    • ΑΑΔΕ: Έως 13/11 η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής
    • Το Magenta History τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ολοήμερο αφιέρωμα
    • Aboutnet: Παρουσιάζει το About Drive, τη νέα ψηφιακή λύση για Σχολές Οδηγών
    • Η Masdar διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με μεγάλη εξαγορά φωτοβολταϊκού έργου
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.