Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»MWC 2019

Ανάπτυξη του 5G με έσοδα από το 4G

27/02/2019Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης3 Mins Read MWC 2019
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τρία διευθυντικά στελέχη τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων συναντήθηκαν στο MWC και στο πάνελ το οποίο συμμετείχαν δήλωσαν απερίφραστα ότι ανησυχούν για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες που απαιτούνται για την κατασκευή δικτύων 5G, δεδομένης της χαμηλής απόδοσης των επενδύσεων από το 4G και της πίεσης των εσόδων από τη ρύθμιση και τον ανταγωνισμό.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο επικεφαλής της Αυστραλέζικης Telstra Andrew Penn δήλωσε ότι η απόδοση των επενδύσεων κεφαλαίου για τους παρόχους βρίσκεται παγκοσμίως μικρά μονοψήφια νούμερα και συνεχίζει να μειώνεται. Είπε ότι οι πάροχοι καλούνται να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα όπως: “Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα είμαστε στην ίδια θέση σε άλλα 10 χρόνια; Πώς θα διασφαλίσουμε ότι όταν μιλάμε για 6G δεν θα έχουμε χάσει την ευκαιρία του 5G; ”

Ομοίως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Global, Mike Fries, παραδέχτηκε ότι οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Ευρώπη είναι “νευρικοί” για τα τεράστια έξοδα που καλούνται να κάνουν για το 5G και παραμένουν “αβέβαιοι για το επιχειρηματικό μοντέλο”, ενώ πρόσθεσε: “Έχουν περάσει δέκα χρόνια συνεχούς μείωσης των εσόδων από την κινητή στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ζήτημα να παραμένει η τιμή. Οι καταναλωτές θέλουν περισσότερα για λιγότερα. ”

Ο Penn πρόσθεσε ότι οι πάροχοι θα χρειαστεί να ξανασκεφτούν την εμπορική στρατηγική τους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο συνθέτουν και τιμολογούν προϊόντα για τους πελάτες. “Φοβάμαι αν δεν το κάνουμε αυτό θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου τελικά απλά μεταφέρουμε συχνότητες και τα περιθώρια μειώνονται σε αυτό τον  τομέα”.

Πέρα από την καταναλωτική αγορά, οι Fries και Penn επισήμαναν ότι, οι επιχειρήσεις και η  βιομηχανία ως τις σημαντικές ευκαιρίες για τους παρόχους να παράγουν έσοδα μέσω της ανάπτυξης τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης και της ρομποτικής.

Ο Hatem Dowidar, Διευθύνων Σύμβουλος της Etisalat International, εξήγησε ότι διαφορετικές αγορές έχουν διαφορετικές ανάγκες, σημειώνοντας ότι οι πάροχοι σε πολλές αναδυόμενες αγορές έχουν μόλις ολοκληρώσει το 4G. Έτσι η εστίαση σε αυτές τις αγορές είναι στην παραγωγή κερδών από αυτό με σκοπό την απόσβεση της σημαντικής επένδυσης που έκαναν. Άρα είναι απολύτως λογικό να περιμένουν πριν ξεκινήσουν το νέο κύκλο επενδύσεων για το 5G.

Υποστήριξε ότι είναι πιο υγειές να εντείνουμε στην συνδεσιμότητα και την παραγωγή εσόδων από το 4G, την ίδια στιγμή που προχωρούμε σταδιακά στην εισαγωγή του 5G.

Ο Dowidar πρόσθεσε ότι η παροχή των σωστών υπηρεσιών στους σωστούς πληθυσμούς είναι κρίσιμη. “Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε τι χρειάζονται οι πελάτες. Δεν βοηθά τον πελάτη να παρέχουμε σήμερα μια τεχνολογία που το θα κοστίζει στον απλό άνθρωπο εισόδημα δύο ετών για την αποκτήσει.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

mwc 2019
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΚΕΕ: σημαντική και πολύτιμη η εμπειρία των εταιρειών στο MWC & 4YFN 2019

ΣΕΚΕΕ: ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις τουρισμού σε MWC και ΙΤΒ Berlin

10 Έλληνες startuppers στο MWC19 με το #DIgitalGreece του ΥπΨΗΠΤΕ

Kaspersky @ MWC 2019: Οι κίνδυνοι ασφαλείας για το IoT και το cybersecurity στην κατηγορία των προσθετικών ανθρώπινων μελών

Tο INVENT ICT για 2η χρονιά στο 4YFN με 5 ομάδες

Η Nokia οδηγεί τις εξελίξεις στο 5G

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Πόσο κοστίζει στην επιχείρηση κάθε επιπλέον «ναι»
  • The Media Business Game: Η πρεμιέρα του ΣΠΟΡ FM TV, οι επαφές για τη Nova και η νέα θυγατρική της Alter Ego Media
  • Στα €345εκ. ο Τζίρος των 3 Μεγαλύτερων Retailers Αθλητικών Ειδών στο 8μηνο
  • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
  • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
  • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
  • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
  • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
  • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
  • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
  • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
  • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.