Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

LG: τεχνητή νοημοσύνη για μια καλύτερη ζωή

31/08/2018Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης4 Mins Read AI IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τη στρατηγική κατεύθυνση της LG για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της κοινής τους κεντρικής ομιλίας ο Jo Seong-jin, Chief Executive Officer και ο Dr. I.P Park, Πρόεδρος & Chief Technology Officer στην IFA 2018.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα κορυφαία στελέχη της LG έδωσαν μια εναρκτήρια ομιλία σε μια τόσο μεγάλη παγκόσμια έκθεση. Την ομιλία τους με τίτλο “Think Wise. Be Free: Living Freer with AI” παρακολούθησαν πάνω από 1.000 VIP στελέχη του κλάδου, influencers και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο Βερολίνο για να ενημερωθούν για το στρατηγικό πλαίσιο της LG σχετικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Η βασική ομιλία της LG στην IFA αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, αποδεικνύοντας πως η δέσμευσή της να παραμείνει πρωτοπόρος στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών αναγνωρίζεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης του κλάδου στην Ευρώπη.

Μετά την κυκλοφορία του LG ThinQ νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του αντίκτυπου που έχει το ζωντανό οικοσύστημά της, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βασίζεται στη στρατηγική της “ανοιχτή πλατφόρμα, ανοιχτή εταιρική σχέση, και ανοικτή συνδεσιμότητα”.

Ο 42άχρονος CEO της LG, Jo Seong-jin, ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στο κίνητρο της εταιρείας να προσφέρει στους καταναλωτές μια καλύτερη ζωή, το οποίο είναι η αυξημένη διαθεσιμότητα πιο ελεύθερων και έξυπνων επιλογών στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την παρουσίαση νέων δυνατοτήτων για μια καλύτερη ζωή.

«Συνδυάζοντας το edge computing, τα big data καθώς και την αξιοποίηση της ενισχυμένης συνδεσιμότητας του 5G, η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής μας μια απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης. Το σπίτι σας θα ξέρει πως ήταν η μέρα σας στο γραφείο και θα προετοιμάζει την τέλεια ατμόσφαιρα για να σας υποδεχτεί», είπε ο κ. Jo Seong-jin.

Στη συνέχεια, ο Dr. I.P Park, CTO της LG πήρε το λόγο και ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης: Evolve, Connect και Open. Με κύριο μήνυμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι περισσότερο από καινοτομία για χάρη της ίδιας της καινοτομίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο νόημα της «Καινοτομίας για μια Καλύτερη Ζωή», ο Dr. Park συνέχισε να επεξηγεί πώς αυτοί οι τρεις βασικοί πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να βασίζεται στη συνεχώς αυξανόμενη επικοινωνία με τους χρήστες, σύμφωνα με τον Dr. Park, ο οποίος εξήγησε τη μεθοδολογία της LG για την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης: Πρώτον, η  εταιρεία έχει εστιάσει στην αναγνώριση ομιλίας, την αναγνώριση εικόνας, τη βιομετρική αναγνώριση και στους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Δεύτερον, τα οφέλη της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας που παρέχεται μέσα από το ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της LG που καθιστά εφικτή την εξάλειψη των παραδοσιακών περιορισμών του χώρου και του χρόνου. Τρίτον, τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρονται μέσω της αυξημένης συνδεσιμότητας, χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ηλεκτρική σκούπα ρομπότ της LG. O Dr. Park ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει ένα ανοιχτό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης και εξηγώντας το διαισθητικό λειτουργικό σύστημα webOS της LG.

Στην κεντρική ομιλία συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι ειδικοί, παγκοσμίου επιπέδου, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο Dr. Andrew Ng, ο Matthew Perry, Επικεφαλής του Open Connectivity Foundation, ο Peter Kürpick, CTO της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης HERE και ο Kong Kyoung-chul, CEO της startup εταιρείας φορητών ρομπότ SG Robotics, οι οποίοι στηρίζουν το όραμα της LG για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Jens Heithecker, executive vice president του Messe Berlin Group και executive director της IFA δήλωσε για την κεντρική ομιλία: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που η LG θα ανοίξει τη φετινή έκθεση, με την ομιλία για την τεχνητή νοημοσύνη που αποτελεί το πιο δημοφιλές θέμα αυτή τη στιγμή στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών. Πιστεύω πως οι συμμετέχοντες θα αφουγκραστούν το όραμα της LG για την τεχνολογία που έχει ως επίκεντρο τον χρήστη και ελπίζω ότι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και  το περίπτερό της.

Η LG θα παρουσιάσει το ευρύ χαρτοφυλάκιο ηλεκτρονικών ειδών και ρομπότ, εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στις περιοχές LG ThinQ στο περίπτερο της LG, η οποία σε συνδυασμό με την εναρκτήρια ομιλία στην IFA, εδραιώνει την θέση της ως ένας ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

a.i. ifa 2018 LG
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δαπάνες για cloud υποδομές ξεπέρασαν τα 128 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

Το ένα τρίτο των νέων ιστοσελίδων παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη

Personal Branding στην εποχή της ΤΝ – γιατί η αυθεντικότητα κάνει τη διαφορά

Ερευνητικό έργο PERSIST: νέες θεμελιώσεις για εύρωστα υπολογιστικά συστήματα επόμενης γενιάς

Από μηδενική βάση στα 8 δισ. δολάρια η αγορά AISS

Η ΕΕ συμφώνησε σε απλούστερους κανόνες για το AI Act

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.