Αίσθηση προκάλεσαν οι εφαρμογές του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δημοκρίτου. Μάλιστα, όπως εξήγησε στο infocom.gr ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στέλιος Θωμόπουλος, με σκοπό την εμπορική διάθεση των εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί, πρόσφατα, ιδρύθηκε η εταιρεία έντασης γνώσης (spin-off) με την ονομασία Claret.
Ο κ. Θωμόπουλος επεσήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να σταθεί αρωγός σε τέτοιες κινήσεις που προάγουν την ελληνική καινοτομία.
Τις εφαρμογές του Δημοκρίτου όπου επισκέπτες από το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Ρωσία, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι εξηγούσαν τρεις νέοι επιστήμονες ο Διονύσης Μώτος πληροφορικός, η Μπέτυ Ευαγγελινού Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και η Ινώ Θεοδώρου αρχιτέκτονας.
Μεταξύ άλλων παρουσίασαν εφαρμογή πλοηγό εκθέσεων, εμπορικών κέντρων, μουσειακών χώρων κ.λ.π. καθώς και εφαρμογή πλοήγησης στην πόλη με έμφαση τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξεχωριστός είναι ο ολιστικός πλοηγός ψηφιακής αναπαράστασης του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, μοναδικός αυτή τη στιγμή, ο οποίος συνδυάζει πληροφορίες αλλά και παιχνίδια δράσης βασισμένα στο μύθο του Μινώταυρου. Πρόκειται για πλατφόρμα αφού μπορεί να δημιουργηθεί για οποιονδήποτε άλλο ανάλογο χώρο.