Οι operators μπορούν να προσδοκούν να δουν το επόμενο δισεκατομμύριο κινητών συνδέσεων να προέρχεται από αγροτικές περιοχές στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Ovum. Η έρευνα συμπεραίνει ότι, αν και οι κάτοικοι αυτών τν περιοχών στερούνται πρόσβασης σε βασικές υποδομές ή επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, έχουν επίγνωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και της βελτίωσης της καθημερινότητας που προσφέρουν οι κινητές επικοινωνίες και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε μια βολική συσκευή.
«
το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου δισεκατομμυρίου συνδέσεων και παρά την αύξηση της διάδοσης των smartphones, οι εν λόγω χρήστες θα αγοράζουν κυρίως entry-level συμβατικές συσκευές», δήλωσε ο Shiv Putcha, αναλυτής τηλεπικοινωνιών της Ovum .
«Οι χρήστες αυτοί έχουν μια συγκεκριμένες προσδοκίες από τα κινητά, όπως αντοχή, ευχρηστία και συνδεσιμότητα. Ωστόσο, ενώ η δυνατότητα σύνδεσης είναι ιδιαίτερα επιθυμητή, είναι γενικά υπερβολικά υψηλού κόστους, είναι δύσκολη στην χρήση και μη πρακτική για τους περισσότερους χρήστες σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες “.
Παρά το ότι η δημοτικότητα των smartphones αυξάνεται ραγδαία, σύμφωνα με την Ovum δεν αναμένεται οι μέσες τιμές τους να μειωθούν σημαντικά ώστε να είναι βιώσιμες επιλογές για το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών κινητής τηλεφωνίας.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι το πρόβλημα της φόρτισης των συσκευών θα είναι ζωτικής σημασίας για το επόμενο δισεκατομμύριο ακόμα και περισσότερο ζωτικό από την απόκτηση συσκευής. Αν και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια, η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές δεν έχει βελτιωθεί εξίσου.
«Το θέμα της φόρτισης συσκευών είναι σε καλό δρόμο και πολλές λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες από τους κατασκευαστές συσκευών, τις ΜΚΟ, και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Αυτές μπορεί να είναι αυτόνομο αξεσουάρ σχεδιασμένο αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα, ή γεννήτριες που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές λειτουργίες, όπως ο φωτισμός καθώς φυσικά και τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου », καταλήγει η μελέτη.