Ένταση επικρατεί και πάλι ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και την ΟΜΕ – ΟΤΕ, ενώ εμπλοκή έχει παρατηρηθεί στη διαδικασία της αυτασφάλισης για τους 1.500 πρώην εργαζόμενους στον Οργανισμό που έκαναν χρήση του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου στο τέλος του 2012.
Μέλη της ΟΜΕ – ΟΤΕ με αφορμή το ζήτημα του μισθολογικού κλιμακίου προτείνουν ακόμα και την καταγγελία της τελευταίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με την οποία είχαν συμφωνηθεί οι μειώσεις στους μισθούς και έχει ισχύ μέχρι και το 2014. Η Ομοσπονδία επίσης, δε δέχεται τη λογική της διοίκησης η οποία επικαλείται την υφιστάμενη νομοθεσία και αναγνωρίζει μόνον την προαναφερόμενη ΣΣΕ και όχι τις προηγούμενες. Αυτό, σύμφωνα με την ΟΜΕ ΟΤΕ, προκύπτει και από εσωτερική ενημέρωση της διοίκησης προς τους εργαζόμενους την Τετάρτη στην οποία μετά από συνάντηση με την ΟΜΕ ΟΤΕ σημειώνεται: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ με θέμα την εξέλιξη των επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας στον ΟΤΕ, έπειτα από τον νόμο 4046/2012. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης τόνισαν ότι ο ΟΤΕ σέβεται τις δεσμεύσεις του από τη Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2011 και όσο διαρκεί η σύμβαση αυτή δεν θα μεταβάλλει το μισθολόγιο.»
Στελέχη της ΟΜΕ ΟΤΕ αντιτείνουν ότι από τη στιγμή που έχει υπογραφεί η ΣΣΕ και τότε είχαν τεθεί όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, αυτή συμπεριλαμβάνει ουσιαστικά και τις ρυθμίσεις (κυρίως το θέμα είναι τα επιδόματα) που είχαν οι προηγούμενες συμβάσεις και ως εκ τούτου στο τέλος του 2014 που θα συζητηθεί εκ νέου το μισθολογικό, η διοίκηση δεν δικαιούται να ζητά να γίνει διαπραγμάτευση για όλα εξαρχής.
Σημειώνεται ότι για το θέμα των μισθολογικών κλιμακίων η ΟΜΕ ΟΤΕ έχει προσφύγει στη διαιτησία του υπουργείου Εργασίας, αφού προηγουμένως έθεσε το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, και η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί στις 12 Μαρτίου. Στις 14 Μαρτίου θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας για να καθορίσει περαιτέρω τη στάση της.
Αναφορικά με την εμπλοκή στη διαδικασία της αυτασφάλισης το θέμα είναι γραφειοκρατικό καθώς δεν υφίσταται μηχανισμός να εισπράξει από τους πρώην εργαζόμενους που έφυγαν με εθελουσία τα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν (τα έχουν πάρει από τον ΟΤΕ) για να πάνε στα διάφορα ταμεία (σύνταξης, επικούρησης, υγείας). Μάλιστα αν δεν δοθεί άμεσα λύση υπάρχει περίπτωση για κάποιους να λήξει και το βιβλιάριο υγείας. Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας (Πέμπτη 7 Μαρτίου) και στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση του ΟΤΕ, η ΟΜΕ ΟΤΕ η διοίκηση του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, αποφασίστηκε να δοθεί καταρχήν λύση για το θέμα των βιβλιαρίων υγείας και στη συνέχεια να προετοιμαστεί υπουργική απόφαση για να προχωρήσει συνολικά η διαδικασία της αυτασφάλισης.