Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της AviSense.ai προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα στην «καυτή» περιοχή της (ημι)-αυτόνομης οδήγησης, προκειμένου να βελτιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αυτόνομων οχημάτων και θα παρέχουν αυξημένη επίγνωση κατάστασης, σε πραγματικό χρόνο, για τους οδηγούς, τους επιβάτες και τα οχήματα.
Συνδυάζουν δεδομένα από διαφορετικές πηγές και παρέχουν προηγμένη κατανόηση και αυξημένη αντίληψη του χώρου και δυνατότητες εντοπισμού υψηλής ακρίβειας σε ευρεία κλίμακα από το ίδιο το όχημα, επιτρέπουν την επίγνωση τοποθεσίας 4D σε πραγματικό χρόνο όλων των γειτονικών και συνδεδεμένων οχημάτων, και αυξάνουν την ασφάλεια και την επίγνωση της κατάστασης οχημάτων και οδηγών και μειώνουν την ενεργειακή κατανάλωση.
Η AviSense.ai είναι spin-off που προέρχεται από την ερευνητική ομάδα “Συστημάτων Επεξεργασίας Πολυμεσικής Πληροφορίας” του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την ομάδα “Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας” του Πανεπιστημίου Πατρών.
«Όραμα μας είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος βελτίωσης των δεξιοτήτων, δυνατοτήτων, άνεσης και ασφάλειας των οδηγών, παρέχοντας τους εξατομικευμένες, ερμηνεύσιμες πληροφορίες μέσω τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας, επεξηγηματικής τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς μάθησης που εκμεταλλεύονται επίσης τις δυνατότητες της συνεργατικής οδήγησης» ανέφερε ο Γεράσιμος Αρβανίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της AviSense.ai.
Το τελικό σύστημα/προϊόν, θα έχει την μορφή ενός «εικονικού παντογνώστη βοηθού», που με την επεξηγηματική οπτική πληροφορία που παρέχει, ενδυναμώνει τις ικανότητες και δυνατότητες των οδηγών και οχημάτων, βελτιώνει την συμπεριφορά, την ασφάλεια και την διαδικασία λήψης αποφάσεων τους σε κρίσιμες καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν ανά πάσα στιγμή σε ένα απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Η AviSense.ai επέλεξε να κάνει αίτηση στη θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece διότι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της ταιριάζουν απόλυτα με την φιλοσοφία της Θερμοκοιτίδας η οποία μπορεί να παρέχει σε startups, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, ένα εύρος πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε τεχνολογία, mentoring, δικτύωση, χρηματοδότηση και υποδομή, αυξάνοντας τις ευκαιρίες και τις πιθανότητές για επιτυχία τους στον ανταγωνιστικό χώρο της διαστημικής βιομηχανίας.
Ο κύριος στόχος της κατά την παραμονή στην θερμοκοιτίδα είναι να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παροχές και την υποστήριξη της ESA ώστε βγαίνοντας από το πρόγραμμα η AviSense να είναι σε τέτοιο επίπεδο ωριμότητας που να μπορεί να κάνει τα μεγάλα βήματα που απαιτούνται για την εδραίωσή της στον χώρο.
Η λειτουργία του ESA BIC Greece είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ESA BIC Greece και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη 25 ελληνικών startups με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Διαστήματος.
Το ESA BIC Greece προσφέρει 50.000€ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000€, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.
H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 19 Φεβρουαρίου 2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://esa-bic.gr/nea-prothesmia-upovolis-aitisewn-19-02-24/.