Με τους αριθμούς των ενόπλων επιθέσεων σε δημόσιους χώρους να αυξάνονται παγκοσμίως, η ANGELY έρχεται να δώσει λύση με την διάθεση στην αγορά μιας λύσης που μπορεί να ανιχνεύσει κρυμμένα όπλα από απόσταση, επιτρέποντας έτσι την ελεύθερη κίνηση του κόσμου και τη αποφυγή δημιουργίας ουρών.
Η ANGELY το επιτυγχάνει αυτό χρησιμοποιώντας μαγνητικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για διαστημικές εφαρμογές, και συγκεκριμένα για τον έλεγχο της μαγνητικής καθαρότητας των διαστημικών σκαφών και, επίσης, προηγμένη επεξεργασία εικόνας νευρωνικών δικτύων. Τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για διαστημικά συστήματα εξόπλισαν την ANGELY με εξελιγμένες τεχνολογίες για τη μέτρηση και μοντελοποίηση μαγνητικών πεδίων, κάνοντας έτσι δυνατή την ανίχνευση ακόμα και μικρών αντικειμένων από σιδηρομαγνητικά υλικά, όπως τα όπλα.
“Το όραμα μας είναι ένας κόσμος που οι δημόσιοι χώροι είναι απόλυτα ασφαλείς από όπλα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια τεχνολογία αρχικά σχεδιασμένη για το διάστημα, τίθεται στην υπηρεσία όλου του κόσμου στη Γη. Αν και το πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στο εξωτερικό, θέλουμε αυτή η αποστολή να ξεκινήσει από την Ελλάδα, σε ελληνικούς δημόσιους χώρους, όπου ο καθένας μας θα είναι απόλυτα ασφαλής. Μια πλατεία, ένας σταθμός μετρό, μέρη που ο κόσμος πρέπει να νιώθει ασφαλής καθημερινά σε συνεργασία και τη συμμετοχή των κρατικών υπηρεσιών και των τοπικών αυτοδιοικήσεων.” ανέφερε ο Θανάσης Κωτσαράς, CEO και συνιδρυτής της ANGELY.
Η ANGELY επέλεξε να κάνει αίτηση στη θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece αφού κύριος στόχος της είναι η εμπορευματοποίηση της διαστημικής τεχνολογίας σε παγκόσμιες αγορές και το know-how που μπορεί να παρέχει η θερμοκοιτίδα σε τέτοιες επιχειρήσεις.
Ο κύριος στόχος κατά την παραμονή στην θερμοκοιτίδα είναι η ανάπτυξη και λειτουργική επικύρωση σε πραγματικές συνθήκες του MVP (ελάχιστο βιώσιμο προϊόν) που θα επιβεβαιώσει την ανάγκη της αγοράς και θα θέσει τις προϋποθέσεις για τον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης. Η ANGELY στοχεύει στην εγκατάσταση πιλοτικά του συστήματός της σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας και πολιτισμικής σημασίας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι αυτοί οι χώροι που είναι περισσότερο επιρρεπείς σε πιθανές επιθέσεις αλλά και είναι εκείνοι που θα πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς.
Η λειτουργία του ESA BIC Greece είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ESA BIC Greece και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη 25 ελληνικών startups με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Διαστήματος.
Το ESA BIC Greece προσφέρει 50.000€ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000€, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.
H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 16 Οκτωβρίου 2023. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.