Η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει το έργο υποθαλάσσιων και χερσαίων υποδομών οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος, με στόχο να προσφέρει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από το προσεχές καλοκαίρι.
Με την μεταφορά της κίνησης να έχει ήδη ολοκληρωθεί στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στις Κυκλάδες και την Κέρκυρα μέσα στο επόμενο διάστημα, η Vodafone Ελλάδας συνδέει αφενός την Αττική με τα νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη), των Δωδεκανήσων (Κως, Ρόδος) και την Κρήτη, και αφετέρου την Κέρκυρα με την ηπειρωτική χώρα.
Η ανάπτυξη νέων χερσαίων δικτύων (μήκους 800 χλμ.) και η διασύνδεσή τους με υποθαλάσσια καλώδια (μήκους 670 χλμ.) θα αποτελούν πλέον τον κορμό δικτύου του κάθε νησιού, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ζήτηση, τόσο για ψηφιακές υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας από τα νοικοκυριά, όσο και για υπηρεσίες νέας γενιάς από τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, μέσα από την νέα αυτή υποδομή, τα νησιά της χώρας μπορούν να αξιοποιήσουν νέες προοπτικές, όσον αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών και καθηγητών, την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα εξ αποστάσεως, την ενίσχυση της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, καθώς και την ευέλικτη εργασία με ταχύτητα, αξιοπιστία, και ασφάλεια.
Ο Νίκος Πλεύρης, Διευθυντής Δικτύου της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Με το 99% της κίνησης δεδομένων διεθνώς να μεταφέρεται μέσα από υποθαλάσσια καλώδια, τέτοιου είδους επενδύσεις τεχνολογίας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη και ψηφιοποίηση των κρατών, μέσω της αδιάληπτης πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η επικείμενη ολοκλήρωση του έργου ανάπτυξης χερσαίων και υποθαλάσσιων υποδομών στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τον βασικό κορμό του Vodafone Green Network. Με αυτήν την εξέλιξη, δημιουργούμε νέες προοπτικές για τους συνδρομητές μας, αλλά και για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας συνολικά, εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες για όλους και ανοίγοντας νέους δρόμους: στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην επικοινωνία, στην εργασία και τον τουρισμό.»