Η Deutsche Telekom κλείνει τα τελευταία «κενά» για ένα πραγματικά παγκόσμιο Internet of Things (IoT). Στο μέλλον, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι δορυφορικές επικοινωνίες θα συμπληρώνουν τα κλασικά επίγεια δίκτυα IoT, όπως τα NB-IoT, LTE-M, 4G και 5G.
Για το σκοπό αυτό, συνεργάζεται με τις Intelsat και Skylo. Μαζί, παρουσίασαν τις πρώτες περιπτώσεις χρήσης στο MWC: Δικτύωση ανεμογεννητριών σε απομακρυσμένες περιοχές, καταγραφή των επιπέδων του νερού και των καιρικών δεδομένων σε τοποθεσίες κινδύνου και ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής απόδοσης στη θάλασσα. Όλα αυτά θα είναι εφικτά με ένα παγκόσμιο δίκτυο IoT και έχει ήδη δοκιμαστεί. Μια εμπορική υλοποίηση, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Όπως αναφέρει η Deutsche Telekom, στο μέλλον οι εταιρείες θα επικοινωνούν με ασφάλεια και σταθερότητα με τις συσκευές IoT, σε όλους τους ωκεανούς και τις ηπείρους. Σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, μεταδόσεις δεδομένων σε μεγάλες εκτάσεις νερού ή στον αέρα, η δορυφορική επικοινωνία είναι η απάντηση στις προκλήσεις που εξακολουθούσαν να παρεμποδίζουν τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου IoT, σε παγκόσμια κλίμακα.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, η Deutsche Telekom θα διαθέσει ένα ελκυστικό πακέτο για το λεγόμενο «convergent connectivity». Οι αρχικοί συνεργάτες της είναι η Intelsat και η Skylo, για τη διάθεση NB-IoT μέσω δορυφόρων.
Στο τέλος του έτους, αναμένεται πως θα εγκαινιάσει ένα «early adopter» πρόγραμμα για developers. Εταιρείες από διάφορους κλάδους δοκιμάζουν αυτήν την παροχή σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων, τα οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δοκιμάσει κατά τη διάρκεια του MWC.