Συνεχής, με αυξητική τάση είναι η εμπιστοσύνη της Wind Ελλάς προς τους εγχώριους προμηθευτές, με το 93,4% των συνολικών δαπανών για το έτος 2020 που αντιστοιχεί σε 496 εκατ. €, να πηγαίνει σε 1.320 επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα.
Ανάμεσα στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει η Wind Ελλάς είναι και η συμβολή της στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας με ανάθεση προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες ≥ 90% σε ετήσια βάση. Για να ικανοποιήσει τον στόχο αυτόν, η Wind έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με πάρα πολλές εγχώριες επιχειρήσεις, με έμφαση και στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Ειδικά για τις κατασκευαστικές/ εργολαβικές εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο της συνεχούς επέκτασης των δικτύων νέας γενιάς κινητής (4G, 5G) και σταθερής τηλεφωνίας (οπτικές ίνες), η Wind έχει ως προτεραιότητα να συνεργάζεται με εταιρείες της εκάστοτε περιοχής, όπου είναι εφικτό, ενώ για τις αγορές σε προωθητικά υλικά και εκτυπωτικές εργασίες χρησιμοποιούνται κατά κανόνα εγχώριες εταιρείες.
«Η γνώση, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι υπηρεσίες που μας παρέχουν οι εγχώριοι προμηθευτές είναι πάντα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικές. Συνάπτουμε με τους προμηθευτές μας μακροχρόνιες συνεργασίες και αυξάνουμε συνεχώς τις συνέργειες με τοπικούς προμηθευτές και εργολάβους ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», σχολιάζει ο Γιάννης Γαβαλάς, Διευθυντής Προμηθειών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Wind.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο ποσοστό των ετήσιων δαπανών (6,6%) που κατευθύνεται σε προμηθευτές του εξωτερικού, αφορά αγορές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει τοπική εκπροσώπηση της εταιρείας στην Ελλάδα.
Η Wind Ελλάς αξιολογεί τους προμηθευτές σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συστημάτων διαχείρισης ISO 9001 και ISO 14001 και διενεργεί επιθεωρήσεις όταν κρίνεται σκόπιμο. Το 2020, βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών αξιολογηθήκαν οι 75 σημαντικότεροι προμηθευτές της εταιρείας. Οι 65 από αυτούς κρίθηκαν ότι ικανοποιούν πλήρως τα εταιρικά κριτήρια επίδοσης, για 9 περιπτώσεις κρίθηκε ότι απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ σε μια περίπτωση ο προμηθευτής κρίθηκε ακατάλληλος για συνεργασία.