Από 1 εκατ. ευρώ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση, έλαβαν τρεις φορείς (ΑΕ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών καθώς και για λόγους δημιουργίας εφαρμογών που θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.
Στο μεταξύ σύμφωνα με έρευνα υπό τον τίτλο «COVID Control» της εταιρείας Interview οι Έλληνες δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από τις δράσεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, που εφαρμόστηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πολίτες επιδοκίμασαν ψηφιακές ευκολίες, όπως η άυλη συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων, αλλά και η αποστολή SMS, που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, το 92% των πολιτών θεωρεί τις συγκεκριμένες δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού κράτους πολύ/αρκετά χρήσιμες και μόλις το 8% των ερωτώμενων, που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογεί αυτές τις δράσεις ως λίγο/καθόλου χρήσιμες.
Στην ερώτηση της έρευνας «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες ό,τι δεν έγινε για πολλά χρόνια», το 90% απαντά «συμφωνώ» / «μάλλον συμφωνώ» και μόλις το 10% δηλώνει «διαφωνώ» / «μάλλον διαφωνώ» με την παραπάνω άποψη.
Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (8,1) μεταξύ των υπουργών που πρωταγωνιστούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με αξιολόγηση από το 1 έως το 10 (1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έλαβε 7,6 και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, 6,6.