Μετά την αναμενόμενη έγκριση των πακέτων και του VDSL του ΟΤΕ, η θέση των εναλλακτικών θα καταστεί προφανώς δυσχερέστερη.
Ειδικά οι δύο που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, βλέπουν την εισροή πελατών LLU να επιβραδύνεται, κάτι που σαν δείγμα καταναλωτικής συμπεριφοράς δημιουργεί σίγουρα ανησυχίες. Από την άλλη, η λογική της εκκαθάρισης της πελατειακής βάσης, συμπεριλαμβάνει πλέον σε μεγάλο βαθμό και πελάτες που έχουν ανεξόφλητα υπόλοιπα, διότι ο τζάμπας μπορεί να παίρνει τηλεόραση… αλλά δεν βλέπει δορυφορική. Τζάμπα μάγκες πλέον υπάρχουν μόνο στην πολιτική…
Έτσι, παράλληλα με τις μετεκλογικές ζυμώσεις για συνεργασίες και ανταλλαγές ψήφων, έχουν ξεκινήσει και οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παικτών για δημιουργία μεγαλυτέρων σχημάτων που θα μπορούν να αντέξουν τους αέρηδες, θα αλληλοσυμπληρώνουν το portfolio υπηρεσιών, θα επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακος κ.α.
Την συζήτηση έχουν ανοίξει αυτοί που καίγονται περισσότερο και δεν είναι άλλοι από τις τράπεζες που θα έβλεπαν με θετικό μάτι μία τέτοια εξέλιξη, ακόμα και στο εγγύς μέλλον.
Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Σίγουρα ένα κούρεμα εν χρω, θα έσωζε την κατάσταση. Αν όμως η τράπεζα πει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» θα σχηματιστεί μία ουρά που θα φτάνει μέχρι την Κάντζα.
Η λύση θα ήταν ένα ελαφρύ κούρεμα, σε συνδυασμό με ένα anti-stress fund, κάτι που θα μπορούσε να αποσυμπιέσει την κατάσταση. Όμως με πρόσφατα τα βαριά τραύματα από το PSI, οι τράπεζες έχουν ακόμα μία αποστροφή ακόμα και στο πιο ελαφρύ «κούρεμα». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί…
Προς το παρόν βέβαια, όλα αυτά έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα, αφού για να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να υπάρχουν τράπεζες και για να υπάρχουν τράπεζες θα πρέπει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση και για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση και για να υπάρχει κυβέρνηση… Εδώ σταματάει η λογική και αρχίζει η πολιτική. Αφήνουμε λοιπόν και εμείς στον ευγενή αναγνώστη τη συνέχιση των «λογικών» συνειρμών, διότι, όπως έδειξαν και οι κάλπες, η λογική του καθενός είναι διαφορετική. Αν μάλιστα μιλήσουμε και για την κοινή λογική, αυτή πλέον θεωρείται σοφία…