Έχουν παρέλθει περισσότεροι από δύο μήνες από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την Forthnet χωρίς οι τράπεζες να έχουν ακόμα «μιλήσει» με την όποια σχετική πληροφόρηση να προέρχεται κατά βάση από επιλεκτικές διαρροές.
Οι εκτιμήσεις που βασίζονται στις υπάρχουσες μη επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσφορές που περισσότερο έχουν διερευνηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank οι οποίες ελέγχουν συνολικά 32,8% της Forthnet και τον σύμβουλό τους Nomura International είναι αυτές των Vodafone – Wind και του σχήματος Odyssey.
Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπόθεση μιλούν για δύο προσφορές με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η πρώτη των δύο εταιρειών που αποτελούν τον δεύτερο και τρίτο «παίχτη» στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών οδηγεί στη συγχώνευση της Forthnet όσο αφορά το πελατολόγιό της και στη δημιουργία μιας μικρότερης εταιρείας που θα έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να τα διαθέτει στους παρόχους που θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται. Η λογική της βασίζεται στην εκτίμηση που έχουν σήμερα οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι και ορισμένοι αναλυτές, για ανάγκη περαιτέρω ενοποίησης των εταιρειών προκειμένου να εξασφαλιστούν κεφάλαια για τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς.
Η Odyssey στην οποία ενεργό ρόλο έχει το στέλεχος της διεθνούς αγοράς των τηλεπικοινωνιών Stan Miller, έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της εταιρείας και κινείται στη λογική της αυτόνομης ανάπτυξής της. Το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της Odyssey κλήθηκαν πιεστικά από τις τράπεζες να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα κεφάλαια για να υλοποιήσουν την πρότασή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τριών ισχυρών κεφαλαίων που τους στηρίζει, συμμετέχοντας στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της Forthnet, είναι η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Reggeborgh Invest. Πρόκειται για το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, που ελέγχει τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ολλανδίας, τη Volker Wessels. Η Reggeborgh Invest έγινε γνωστή στην Ελλάδα όταν τον περασμένο Απρίλιο αύξησε τη συμμετοχή της στον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο ΓΕΚ Τέρνα από 1,3% στο 9,4%.
Πεπειραμένο στέλεχος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημείωνε σχετικά ότι το κρίσιμο σημείο της διαδικασίας για τη Forthnet, εδώ που έχει φθάσει, είναι οι τράπεζες να διασφαλίσουν ότι η πρόταση την οποία θα προκρίνουν δύναται και να υλοποιηθεί.