H Intracom Telecom ανακοίνωσε τη διάθεση του προηγμένου και αμιγώς εξωτερικού τύπου, υψηλής χωρητικότητας, Ethernet ραδιοσυστήματος, UltraLink-GX80, το οποίο λειτουργεί σε Millimetre-Wave (mmWave) συχνότητες. Η εταιρία θα παρουσιάζει τη λύση της στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη (27 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2017) και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό της περίπτερο 7Β54.
Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και Internet μπορούν πλέον να επωφεληθούν πλήρως από τα πλούσια χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ραδιοσυστήματος UltraLink-GX80, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία για να παρέχει συγκρίσιμη απόδοση με λύσεις οπτικής ίνας με χαμηλότερο όμως κόστος επένδυσης. To UltraLink-GX80 είναι ένα ραδιοσύστημα τεχνολογίας Ethernet μικρών διαστάσεων και εξ’ ολοκλήρου εξωτερικής εγκατάστασης το οποίο λειτουργεί σε ολόκληρη τη συχνοτική περιοχή Ε-Band, δηλ. 71-76 / 81-86 GHz, ενώ χρησιμοποιείται σε εφαρμογές όπου απαιτείται μεγάλη εμβέλεια και πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι ταχύτητες που επιτυγχάνει φθάνουν έως και 10 Gbit/s ενώ υποστηρίζει επιλογή πρωτοκόλλου μέσω λογισμικού λειτουργώντας είτε ως Ethernet bridge είτε ως CPRI διεπαφή. Σε λειτουργία Ethernet bridge, το UltraLink -GX80 προσφέρει πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών δικτύωσης και συγχρονισμού πακέτων δεδομένων μέσω 1 x Gigabit Ethernet και 2 x 1/10 Gigabit Ethernet διεπαφών δεδομένων, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο σύνθετες τοπολογίες δικτύου χωρίς τη χρήση εξωτερικών switches. Σε λειτουργία μετάδοσης CPRI, τρεις από τις διαθέσιμες διεπαφές δεδομένων μπορούν να διατεθούν ταυτόχρονα και να επιτύχουν μετάδοση CPRI έως Option 7 (9.830,4 Mbps).
Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Επεκτείναμε τη γκάμα ραδιοσυστημάτων τεχνολογίας mmWave με ένα προϊόν νέας γενιάς που συνδυάζει την υψηλή χωρητικότητα, την μεγάλη εμβέλεια και την οικονομική χρήση φάσματος σε σχέση με ανταγωνιστικά ραδιοσυστήματα. Το UltraLink-GX80 ανταποκρίνεται στην απαίτηση για χωρητικότητα των δικτύων μετάδοσης 4G+ αλλά και των μελλοντικών αναγκών σε fronthaul δικτύων 5G επιτρέποντας στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να υλοποιήσουν αρχιτεκτονικές C-RAN».