«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα προς τη νέα ανάπτυξη. Η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός κόμβος εμπορίου. Τώρα είναι η ώρα να καταστεί και ψηφιακός κόμβος. Προϋπόθεση για αυτό είναι, όμως, η ύπαρξη αξιόπιστων δικτύων» δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην Κοζάνη κατά τη συνάντηση συζήτηση που είχε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία.
Όπως επίσης είπε «η δημιουργία του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποδεικνύει την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε προς τη νέα ανάπτυξη. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών. Είναι 26η στους 28. Αυτό μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό, αλλά συνιστά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία. Ευκαιρία να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, συντονισμένα, ώστε να πετύχουμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».
Ο υπουργός μίλησε και για το φαινόμενο της αναγκαστικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επιστημόνων στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.: «Είναι επίσης αλήθεια ότι η Ελλάδα υστερεί και στο ποσοστό των εργαζόμενων – απόφοιτων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Η κρίση έπληξε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο κλάδο σε ό,τι αφορά τη διαρροή του ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό. Ο πληροφορικάριος παίρνει το μυαλό του και φεύγει. Ο αγρότης δεν μπορεί να πάρει το χωράφι μαζί του. Είναι ανάγκη να χαράξουμε, όλοι μαζί, Πανεπιστήμια, φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, επιμελητήρια και Πολιτεία, ώστε αυτή η εικόνα να αλλάξει άμεσα. Ήδη, τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πρωτοβουλία συντονισμού των ενεργειών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ώστε να καλύψουμε το κενό. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αλλά και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να αναλάβουν σημαντικό ρόλο».