Πείτε το ωρίμανση, ρεαλισμό, δείγμα των καιρών ή όπως αλλιώς θέλετε, όμως, για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που γίνεται το World Mobile Congress Έλληνας υπουργός εδέησε να παραστεί στο μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός στο χώρο των Επικοινωνιών, στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο…
Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Δικτύων, Μάκης Βορίδης, ήταν φέτος παρών στη Βαρκελώνη, πήρε μέρος στην υπουργική διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε εκεί με την ευκαιρία του MWC, άκουσε, είδε, έμαθε και έκανε πολύ χρήσιμες επαφές.
Μιλώντας στο Infocom, τόνισε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να είναι πολύ κοντά στον κόσμο της Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του οποίου «κλείνουν μεγάλες δουλειές, διαμορφώνεται παραγωγική ένταση και παρουσιάζονται οι κατευθύνσεις προς τις οποίες θα κινηθούν οι προηγμένες κοινωνίες, ανάμεσα στις οποίες πρέπει να είναι και η Ελλάδα – Αυτό είναι και το πολιτικό μήνυμα της παρουσίας μου εδώ…»
Η ατζέντα των συζητήσεων στις οποίες συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός ήταν ευρύτατη, καλύπτοντας από το ψηφιακό μέρισμα ως τα θέματα του roaming και της κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την ενημέρωσή του, αλλά και τη διαμόρφωση άποψης σχετικά με τις πολιτικές πίσω από τις δρομολογούμενες δράσεις, «ώστε να βρεθούμε μπροστά και όχι πίσω από τις πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο».
Σε ερώτημα σχετικά με το ότι δόθηκε, επιτέλους, έπειτα από 16 χρόνια λύση στο πρόβλημα των κεραιών –που αποτελούσε πάγιο και διαρκές αίτημα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας- ο υπουργός τόνισε ότι «δεν μπορείς να μη δίνεις λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο εμποδίζει μεγάλες επενδύσεις, καθώς –σε τελευταία ανάλυση- χάνονται θέσεις εργασίας, ΑΕΠ και ανάπτυξη. Επομένως, η Πολιτεία πρέπει να το κάνει άμεσα!» Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε τη βοήθεια της ΕΕΤΤ προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι στο εξής πολύ ευκολότερες.
Τέλος, σ’ ό,τι αφορά στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Δικτύων επεσήμανε την εστίαση στα θέματα των Επικοινωνιών, με την ίδρυση ειδικής Διεύθυνσης, και προανήγγειλε την ολοκλήρωση ως τα τέλη Μαρτίου και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σχετικά με το τηλεπικοινωνιακό «πακέτο», συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης των δικτύων. Για να ακολουθήσει το πρόγραμμα των οπτικών ινών και το θέμα του ψηφιακού μερίσματος, όπου έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες και οι σχετικές με αυτό δράσεις, οι οποίες αποτελούν –όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης- προτεραιότητα για το υπουργείο.