Μπρος γκρεμός και πίσω Σπίρτζης, σκέφτονται στην ΕΕΤΤ, σχετικά με το τι πρόκειται να πράξουν, σε απάντηση της ευθείας -και μάλλον μη “θεσμικής”- απαίτησης του Υπουργού να παραιτηθούν για το μαύρο στην Digea. Από τη μία θα είναι σαν να αποδέχονται την ευθύνη. Από την άλλη -αν μείνουν- το μόνο που θα κερδίσουν είναι μια αργομισθία, γιατί με αυτές τις συνθήκες δουλειά δεν πρόκειται να γίνει σε τόσο εχθρικό περιβάλλον. Λογικά, τα μέλη θα περιμένουν να βγει το πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα που θα επιλέξει η Digea και προφανώς θα είναι τεχνική έκθεση που δεν θα εμπλέκει την EETT και μετά θα αποχωρήσουν με το κεφάλι ψηλά. Κάτι δηλαδή σαν τον Βαρουφάκη που αποχώρησε έντιμα από τα Εξάρχεια.
Δε θα είναι και καθόλου απίθανη η εξέλιξη να ζητηθεί ακρόαση και από τον Σταθάκη, τουλάχιστον για να καταθέσουν την άποψή τους, όχι μόνο για την έννοια την ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και την κοινή άποψη περί δικαιοσύνης που βασίζεται στο «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον».
Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, επιστρέφουν στο προσκήνιο τα domains με δύο χαρακτήρες, σύμφωνα με το νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ για τη διαχείριση και εκχώρηση ονομάτων χώρου, με κατάληξη .gr. Μπορεί το κόστος τους να είναι αρκετά πιο «τσιμπημένο» σε σχέση με τα κοινά domains, ωστόσο προσφέρουν πολλαπλάσια οφέλη στους κατόχους τους, ιδίως για τις επιχειρήσεις. Για να το διαπιστώσετε, δεν έχετε παρά να σκεφτείτε πόσα γνωστά στο ευρύ κοινό brands διαθέτουν δύο χαρακτήρες στον διακριτικό τους τίτλο και πόσο ευκολότερα αποτυπώνονται στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Για τους ενδιαφερόμενους, ανατρέξτε στη σχετική λίστα, καθώς υπενθυμίζεται πως από την περίοδο 1997-2003, όπου το εν λόγω μέτρο ήταν σε ισχύ, υπάρχουν ήδη 95 κατοχυρωμένα σχετικά domains.