Στον απορροφητήρα της ΠΝΠ του εσωτερικού δανεισμού έπεσαν και τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΕΤΤ, η οποία λίγους μήνες πριν είχε λεφτά με ουρά, τόσο στα αποθεματικό της όσο και στο ταμείο της. Έτσι, λίγο πριν την απογύμνωση των αρμοδιοτήτων της, που σχεδιάζει -και εφαρμόζει μεθοδικά- ο αρμόδιος Υπουργός, από την οδό Νίκης, φρόντισαν και για την απογύμνωση των ταμείων. Τζάμπα φράγκα!
Η ολομέλεια άλλωστε είχε σημαντική συνεδρίαση τις προάλλες, ώστε να συντάξει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του ΥπΜεΔι που ζητούσε λεπτομέρειες για τη σύμβαση της Digea και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Η τοποθέτηση της ΕΕΤΤ είναι ότι, η διαδικασία κινήθηκε στην τροχιά που ορίστηκε από το υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία και η ολοκλήρωσή της έφερε στα ταμεία του Δημοσίου 381 εκατομμύρια που κατέβαλαν οι εταιρίες κινητής για το φάσμα συχνοτήτων που ελευθερώθηκε από την αναλογική TV.
Σύμμαχος της ΕΕΤΤ σε τυχόν ευθεία αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόδοσης άδειας μετάδοσης ψηφιακής τηλεόρασης, θα είναι η Digea η οποία ετοιμάζει και εκείνη από την πλευρά της το νομικό της οπλοστάσιο, έτοιμη να το χρησιμοποιήσει μεταφέροντας την αντιπαράθεση μέχρι τις Βρυξέλλες.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Βαρουφάκης στη λίστα με τα έσοδα από -μη υφεσιακά μέτρα- έχει συμπεριλάβει και 350-380 μύρια από τη διάθεση του τηλεοπτικού φάσματος. Από το Brussels Group, τον ενημέρωσαν ότι «…δυστυχώς αυτά τα έχετε πάρει ήδη από τις εταιρίες κινητής πέρσι το Δεκέμβριο».
On air…
Και αν, με τον οποιοδήποτε τρόπο, στο τηλεοπτικό τοπίο έχει μπει μια τάξη, στο ραδιόφωνο, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί …τη βρίσκει. Έτσι, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου της 15ης Δεκεμβρίου 2014, η ΕΕΤΤ απηύθυνε κάλεσμα στους ραδιοσταθμούς να καταγράψουν τις κεραίες τους στο Σ.ΗΛ.Υ.Α μέχρι τον Ιούνιο που λήγει το εξάμηνο. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει και ουρά για δηλώσεις, αλλά θα δηλωθούν κανα δύο κεραίες για ξεκάρφωμα και αποδώ παν κι οι άλλοι. Και αν μάλιστα ευοδωθούν τα σχέδια του υπουργού για αποδυνάμωση της ΕΕΤΤ, τότε θα πάει περίπατο και ο ελεγκτικός μηχανισμός που διαθέτει η ΕΕΤΤ.
Πάντως, αν με διαδικασίες express χρειάστηκαν πάνω τέσσερα χρόνια για να μπει μια κάποια τάξη σε καμιά πενηνταριά τηλεοπτικούς σταθμούς, φανταστείτε τι χάος θα γίνει με το ραδιόφωνο. Και στην περίπτωση της τηλεόρασης υπήρχε και το τυράκι των 380 εκατομμυρίων. Στο ραδιόφωνο δε υπάρχει ευρώ τσακιστό. No money – no honey!