Να μην ρισκάρει, αποφάσισε τελικά ο Όμιλος Vodafone, αφού όπως φαίνεται τα μηνύματα που είχε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έδειξαν πως η πιθανότητα να λάβει μια αρνητική απάντηση ήταν μεγαλύτερη από το να πάρει το πράσινο φως για τη συγχώνευση στην Ελλάδα με την Wind Hellas.
Η ανακοίνωση που εξεδόθη νωρίς το πρωί από τον όμιλο ήταν λιτή:
«Ο Όμιλος Vodafone και η Largo Limited, ο μοναδικός μέτοχος της Wind Hellas, επιβεβαιώνουν ότι έχουν συμφωνήσει να σταματήσουν τις συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Wind Hellas.»
Σύμφωνα με στελέχη της Wind εξ αρχής δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών. Τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνώριζαν την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος και τις ρυθμιστικές κατά κύριο λόγο δυσκολίες που θα έπρεπε να ξεπεραστούν σε μία πιθανή συγχώνευση των δυο εταιρειών.
Έτσι, όπως λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές «το περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις Βρυξέλλες, δημιούργησε έντονο σκεπτικισμό στους μετόχους των δύο εταιριών με αποτέλεσμα να κρίνουν σκόπιμο να τερματίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες, ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας».
Από την Vodafone δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένας περαιτέρω σχολιασμός.
Από τη Wind προστίθεται πως χάρη στη στρατηγική που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή της έναρξης των συνομιλιών, μπορεί σήμερα να συνεχίζει ανεπηρέαστη την πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία δεν εφησύχασε, δεν άλλαξε το επιχειρησιακό και επενδυτικό της πλάνο, διοίκηση και εργαζόμενοι δούλεψαν για να πετύχουν τους στόχους ανάπτυξης που είχαν τεθεί για το 2011, ανεξάρτητα από το πώς και εάν θα κατέληγαν οι συζητήσεις με τη Vodafone.
Απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος και έχοντας πλέον μηδενικό δανεισμό, τη χρονιά που πέρασε η Wind βελτίωσε τις λειτουργίες της πετυχαίνοντας θετικά οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα. Στο 9μηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2011 είχε συνολικά έσοδα 505,4 εκατ. ευρώ και EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 118,2 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 σε συνάντηση του με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής είχε πει με βεβαιότητα ότι το ετήσιο EBITDA θα ξεπερνούσε τα 150 εκατ. εκατ. Παρά την ύφεση, η Wind διατήρησε το μερίδιο αγοράς της στην κινητή τηλεφωνία, δημιούργησε μία νέα σημαντική πηγή εσόδων από υπηρεσίες data προωθώντας τη χρήση των smartphones, ενώ στη σταθερή τηλεφωνία αύξησε το μερίδιο αγοράς της και το σύνολο των πελατών κατά 30% σε ετήσια βάση, κλείνοντας την χρονιά με 352.000 συνδρομητές.
Έχοντας θετικές ταμειακές ροές η Wind χρηματοδότησε με ίδια κεφάλαια το σύνολο των επενδύσεών της το 2011 και προχώρησε στην ανανέωση της άδειάς της για τις συχνότητες GSM 900 καταβάλλοντας στο ελληνικό δημόσιο 93 εκατ. εκατ. , μία σημαντική επένδυση για την Ελλάδα. Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2011, ξεκίνησε, αναθέτοντας το έργο στην Huawei, τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου της, ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στη χώρα, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας για το διάστημα των τριών αυτών ετών θα ανέλθουν σε 300 εκατ. εκατ.
Για το 2012 η Wind έχει θέσει ως στόχο να γίνει ακόμη πιο μαχητική, αποτελεσματική και ευέλικτη στις λειτουργίες της.