Η Ericsson (NASDAQ:ERIC) και η Global M2M Association (GMA), μια σύμπραξη έξι μεγάλων διεθνών φορέων τηλεπικοινωνιών (Deutsche Telekom, Orange, TeliaSonera, Telecom Italia Mobile, Bell Canada και SoftBank) στην αγορά του Machine-to-Machine (M2M), θα παρουσιάσουν την επαναστατική υπηρεσία Multi-Domestic Service στο Mobile World Congress 2015. Η νέα λύση βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή από τις Orange, TeliaSonera και Bell Canada.
Οι πάροχοι της GMA έχουν επιλέξει την πλατφόρμα DCP της Ericsson για τις μοναδικές της multi-domestic δυνατότητες, που θα τους βοηθήσουν να παρουσιάσουν μια παγκόσμια συγκλίνουσα λύση για τους πελάτες τους.
Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM), επιχείρηση ή πάροχος υπηρεσιών μπορεί πλέον να αναπτύξει λύσεις IoT πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα.
Καθώς η πλατφόρμα Ericsson DCP είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα, οι πάροχοι και οι πελάτες τους θα επωφεληθούν από μια ενοποιημένη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενιαίας παγκόσμιας κάρτας SIM και εναρμονισμένα επίπεδα υπηρεσιών και επιχειρηματικών διαδικασιών. Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την πρόσβαση σε καταναλωτικές υπηρεσίες DCP ώστε να διαχειριστούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα business-to-business-to-consumer (B2B2C).
Η λύση αυτή μειώνει σημαντικά τα εμπόδια στη δικτύωση, διατηρώντας χαμηλό το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και μεγιστοποιώντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Hans Dahlberg, Head of TeliaSonera Global M2M Services και εκ των ιδρυτικών μελών της GMA, παρατηρεί: «Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν συνδεδεμένα προϊόντα σε μια παγκόσμια βάση πελατών αντιμετωπίζουν σήμερα μια μεγάλη πρόκληση: πώς να παρέχουν μια απρόσκοπτη και εύκολη στη διαχείριση τοπική λύση IoT στους τελικούς χρήστες. Η υπηρεσία Multi-Domestic Service της GMA λύνει αυτό το πρόβλημα με μια ενιαία, ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης M2M που παρέχεται από την Ericsson και βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή από την TeliaSonera, την Orange και τη Bell Canada».
Ο Anders Olin, Vice President Product Area Network Functions with Business Unit Cloud & IP στην Ericsson, λέει: «Η μετατόπιση των δικτύων και των εφαρμογών προς ένα ενιαίο μοντέλο υπηρεσιών που παρέχονται από διάφορες συνδεδεμένες συσκευές IoT είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι, οι τοποθεσίες και τα πράγματα αλληλεπιδρούν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Αυτή η από κοινού παρουσίαση με τους φορείς της GMA που χρησιμοποιούν ήδη την Ericsson DCP είναι ένα σημαντικό ορόσημο για να καταστήσουμε οικονομικά βιώσιμη την υιοθέτηση υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών σε συσκευές IoT».
Επί του παρόντος, η παροχή κινητής επικοινωνίας βασίζεται σε ένα καθιερωμένο μοντέλο συνδρομών και λιανικών πωλήσεων, όπου η εμπειρία των καταναλωτών είναι σαφώς διαχωρισμένη όσον αφορά την αγορά υπηρεσιών επικοινωνίας και την αγορά εφαρμογών.
Με το Internet of Things, η παροχή κινητής επικοινωνίας μετακινείται προς ένα ενσωματωμένο μοντέλο, στο οποίο οι συσκευές, οι επικοινωνίες και οι υπηρεσίες ομαδοποιούνται από μια εταιρεία ή τον κατασκευαστή της συσκευής.
Σύμφωνα με τον Matt Hatton της Machina Research, τα παγκόσμια έσοδα των παρόχων από υπηρεσίες κινητής συνδεσιμότητας IoT σε αγορές business-to-business (B2B) και B2B2C θα αυξηθούν από 7 δις δολάρια το 2015 σε σχεδόν 24 δις δολάρια το 2020.
Η Ericsson στο Mobile World Congress 2015
Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη, η Ericsson θα παρουσιάσει παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες, δυνατότητες υπηρεσιών και καινοτομίες. Η Διδικτυωμένη Κοινωνία μεταμορφώνει ολόκληρους κλάδους. Οι ΤΠΕ έχουν γίνει θεμελιώδη καθημερινά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και την κοινωνία. Η Ericsson ανοίγει το δρόμο με τεχνολογικό εξοπλισμό, υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού που προάγουν την ανάπτυξη της κινητής επικοινωνίας, της ευρυζωνικότητας και του cloud, δημιουργώντας τις βάσεις για νέα οικοσυστήματα και για μεγάλες μεταβολές σε κάθε κλάδο. Οι αλλαγές που φέρνει αυτός ο μετασχηματισμός είναι πλέον στα χέρια του καθενός.