Το στοίχημα της λειτουργίας χωρίς πρόεδρο έχει να κερδίσει τους επόμενους μήνες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μετά την αιφνιδιαστική, για προσωπικούς λόγους, παραίτηση του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, εκτός και αν η νέα κυβέρνηση ξαφνιάσει θετικά και μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθεί άμεσα επικεφαλής στη σημαντική αυτή ανεξάρτητη αρχή.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες για τρεις μήνες η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ δύναται να συνεδριάζει και να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις με εισηγήσεις από τους δύο αντιπροέδρους Τηλεπικοινωνιών (Νίκο Παπαουλάκη) και Ταχυδρομείων (Κωνσταντίνο Δεληκωστόπουλο).
Μεταξύ άλλων με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα κλείσει το θέμα της καταγγελίας της Voadafone εναντίον Cosmote. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουμε πόρισμα το οποίο μάλιστα συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομσέλειας την περασμένη Πέμπτη. Στις σημαντικές εκκρεμότητες περιλαμβάνεται το θέμα της καθολικής υπηρεσίας, καθώς και το αν θα έχει τύχη η σημαντική πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ για τα δίκτυα νέας γενιάς.
Το ζήτημα του συνδυαστικού πακέτου του ΟΤΕ έκλεισε στην τελευταία Ολομέλεια. Όπως έχουμε ήδη γράψει η Επιτροπή επιτρέπει στον Οργανισμό να πουλά το συγκεκριμένο πακέτο.
Πάντως, η είδηση της παραίτησης του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου και ενώ η θητεία του στην ανεξάρτητη αρχή έληγε το 2017, έχει ξαφνιάσει την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Είχε οριστεί πρόεδρος της ΕΕΤΤ στις 18 Δεκεμβρίου 2013 με πενταετή θητεία.
Ο κ. Λουρόπουλος πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ και κατά την περίοδο που εξελίχθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησής της, ενώ αποτέλεσε επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος δραστηριοποιείτο ως επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής. Έχει εργαστεί, επίσης, επί 35 χρόνια ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα επιχειρησιακού μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας για επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς.
Είναι στέλεχος με άποψη για το τι πρέπει να γίνει στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά σύντομης θητείας του στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, εργάστηκε συστηματικά για να δρομολογηθούν λύσεις για την απρόσκοπτη αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, έκανε σειρά από προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΕΤΤ οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου. Ο πρώην υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδης, άλλωστε, δεν έδειξε να ασχολείται επιτυχώς με τις Τηλεπικοινωνίες και παρότι βρήκε σχεδόν έτοιμες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τις διαδικασίες της αδειοδότησης των κεραιών άφησε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να τις καταθέσει στη Βουλή.