Και τώρα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ήρθε η ώρα να λυθεί το ερώτημα, αν το μνημόνιο έκανε την τρόικα, ή η τρόικα το μνημόνιο. Απ’ότι φαίνεται βέβαια, η λύση του μυστηρίου θα πάρει μια κάποια παράταση κυρίως λόγω ανωτέρας βίας.
Και μάλιστα τόσο το «ανωτέρας» όσο και το «βίας» να είναι πιο κυριολεκτικά από ποτέ!
Και FTTH κυρ’Μιχάλη…!!
Πάντως ο Υπουργός Μιχαήλ δεν καταλαβαίνει από κατήφεια και προβληματισμούς αφού έχει το εκσυγχρονισμό στο τσεπάκι του. Χρόνια βλέπετε στα εκσυγχρονιστικά θρανία, έχει κάνει ντοκτορά. Έτσι με αυτά τα εφόδια, μοίρασε γρήγορα-γρήγορα οπτικές ίνες, στα σπίτια, τα εργοστάσια και τα μαντριά, έβαλε καμιά 50αριά Mbps στο κουβά του μέχρι πρότινος στερημένου καταναλωτή και φυσικά πολύ σύντομα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας του 2020, πολύ πριν κλείσει το 2015.
Βέβαια όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, του ξέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια. Το WiFi στους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κάτι που δυσχεραίνει τα σχέδιά του. Δεν πειράζει βρε Μιχάλη, με τόσο bandwidth που θα πάρουμε, θα βάλουμε και ένα δεύτερο router για να δίνουμε απλόχερα WiFi στους αγαπητούς τουρίστες.
Για λίγους μήνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποδομές που ετοιμάζει ο …Χρυσός αυτός άνθρωπος, αν έχετε ΟΤΕ Double Play και το speedtest σας δείχνει διψήφιο νούμερο στο κοντέρ, μη διστάσετε και δώστε κανα δυό Mbps στους συμπολίτες σας και δε θα χάσετε. Όταν βρεθείτε στην ανάγκη, όλο και κάποιο hot spot θα βρεθεί και για σας, ως μέλος της κοινότητας φίλων του WiFi.
Μια ITU θα μας σώσει !
Την ώρα που ο ένας Μιχάλης, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να μας φέρει στο σπίτι bandwidth που θα ζήλευαν και στη Σκανδιναβία, ο άλλος έχει βάλει σκοπό να μας φέρει την ITU αυτοπροσώπως. Αν κάτι αξίζει σε αυτή την κίνηση, είναι η δυνατότητα που θα μπορούσαν να έχουν Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα να βρίσκουν προσφορότερο έδαφος, για την υποστήριξη πρωτοβουλιών, με άξονα την ανάπτυξη τεχνολογιών και μεθόδων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Τώρα βέβαια, τί πρέπει να πει κανείς για ένα σύστημα που χρειάζεται 20 χρόνια για να ψηφίσει νόμο για τις υποδομές κινητής και άλλα 2 χρόνια για να ψηφίσει άλλο ένα νόμο που διευκρινίζει τα κενά του πρώτου, μάλλον τα σχόλια είναι περιττά.
Αναρωτιόμαστε –λίγο αντεθνικά και λίγο πικρόχολα ομολογουμένως- με ποια κριτήρια ψηφίστηκε η Ελλάδα, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, στο ΔΣ της ITU. Μάλλον σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να εξαγγείλει Ευρυζωνική Στρατηγική, δωρεάν WiFi και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Με αυτά που ακούνε οι άνθρωποι, αναρωτιέμαι πως και δεν πήραμε την προεδρία.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην πράξη !
Μιλώντας για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους χορηγίες σε κοινωνικές δράσεις, δενδροφυτεύσεις, καλλωπισμούς και άλλα γλυκανάλατα.
Όμως, υπάρχουν και ακόμη πιο υπεύθυνες προσεγγίσεις. Το πρόγραμμα των υποτροφιών που έβαλε σε ενέργεια το Μέγαρο, είναι μία από αυτές, αφού θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός φυτωρίου στελεχών που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των στελεχών στον Οργανισμό και –τολμούμε να πούμε- του συνόλου της αγοράς.
Αν πάλι θέλετε ένα παράδειγμα λιγότερο μεγαλεπήβολο, αλλά ακόμα περισσότερο χειροπιαστό, δεν έχουμε παρά να αναφερθούμε στην κίνηση από το Χαλάνδρι, να επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων της 360 Connect που κληρονόμησε από τη hol στα επίπεδα προ της μετακόμισης στην οδό Πειραιώς.
Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι σε απόλυτα νούμερα, όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτε, την ώρα που οι εταιρίες ξοδεύουν αρκετά εκατομμύρια σε διαφημιστικές καμπάνιες. Όμως, εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε ως ανάγκη και καθήκον να επικροτήσουμε κινήσεις που γίνονται προς το άμεσο όφελος των χαμηλότερων εργασιακών κλιμακίων, οι οποίοι -αν μη τι άλλο- παίρνουν το μήνυμα ότι δεν είναι αναλώσιμοι.
Βλέπουμε επίσης και μια έμπρακτη αναγνώριση της άποψης που πρόσφατα εξέφρασε και ο Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι, το πρόβλημά της οικονομίας, δεν είναι το εργασιακό κόστος.