Ες αύριον τα ωραία! Aνοίγει αύριο τις πύλες του το Infocom World 2014. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε το φετινό ραντεβού μας. Το πρόγραμμα έχει 120 ομιλητές και panelists, 3 παράλληλες ενότητες (Company 3.0 – Mobile Cloud & Social Media Co, OMNITV, Change Makers) και 20 workshops, υπόσχονται να σας… δυσκολέψουν πολύ, σχετικά με τι θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε.
Αν σε αυτά προσθέσουμε τις συναντήσεις και το networking που θα κάνετε στα φουαγιέ των αιθουσών, τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγετε αργά το απόγευμα πιο πλούσιοι απ’ότι μπήκατε. Θυμηθείτε ότι όσοι παρκάρετε στο POLIS θα βρείτε shuttle taxis, τα οποία θα σας μεταφέρουν στο Caravel (και αντίστροφα). Σας θέλουμε ξεκούραστους για να απολαύσετε το συνέδριο!
Α! και αντί να περιμένετε στην ουρά της εγγραφής, κάντε το online εδώ, για να σας περιμένουμε εμείς!!! Μόλις που προλαβαίνετε…
Εξοδος με δική σας ευθύνη…
Εντάξει, εντάξει ρε παιδιά το πήραμε το μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό. Κατεβάστε τώρα το… μεσαίο δάκτυλο και ανεβάστε το δείκτη (του Χρηματιστηρίου).
Σε αυτή τη φράση θα μπορούσε να συνοψίζεται η επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε, η οποία χωρίς ιδιαίτερα προσχήματα μας έδειξε ότι η ελευθερία μας, φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει το -ενίοτε μακρύ- χέρι του άλλου.
Οπότε αγαπητοί φίλοι, ας σκύψουμε προσεκτικά πάνω από το ψηφιδωτό της Αμφίπολης και ας καταλάβουμε επιτέλους της αλληγορία που κρύβει.
Εμείς είμαστε η Περσεφόνη, κουμάντο κάνει ο Πλούτωνας και από δίπλα ο αγγελιοφόρος Ερμής παρακολουθεί ατάραχος. Βέβαια, σύμφωνα με το μύθο – ο οποίος αποτυπώνει το φυσικό κύκλο της βλάστησης και της καρποφορίας – η Περσεφόνη κάθε έξι μήνες επέστρεφε στη γη. Εμείς μετά από έξι χρόνια χρίση πότε άραγε θα επιστρέψουμε στην καρποφορία; Προφανώς βέβαια άλλες είναι οι επιδιώξεις της έντονης δημοσιότητας που δόθηκε στα αρχαιολογικά ευρήματα, και ζητούμε συγνώμη για τον προηγούμενο αλληγορικό συνειρμό, αλλά κουραστήκαμε πραγματικά από το «σπείρειν» και αναρωτιόμαστε πότε θα προκύψει αυτό το «θερίζειν»…
Νόμος είναι το δίκιο του ταμείου!
Μπροστά πήρε το έργο του δωρεάν WiFi, μιας και οι τέσσερεις ανάδοχοι κατέθεσαν τις προσφορές τους και το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε την αποσφράγιση. Η Γενική Γραμματεία προσπαθεί να κλείσει γρήγορα και αυτό το έργο, ιδιαίτερα μάλιστα αφού φέρει και την πρωθυπουργική σφραγίδα.
Αν και προέκυψαν τα γνωστά προβλήματα με τα κονδύλια, ο Μενέλαος θα καταφέρει τουλάχιστον να έχει αναθέσει το έργο μέχρι το Νοέμβριο, ώστε, έστω και σημειολογικά, να είναι εντός της δέσμευσης. Και μια που αναφέρουμε τις δεσμεύσεις και εκεί που βλέπουμε ότι κάτι τσουλάει, από την άλλη βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.
Βλέπουμε την Πολιτεία να εισπράττει αβάδιστα και αβασάνιστα, 760 μύρια μέσα σε τρία χρόνια με μόνο αντίδωρο τις δεσμεύσεις για διευκόλυνση των επενδύσεων στην κινητή. Και από την άλλη όχι μόνο αφήνει ακάλυπτες αυτές τις επενδύσεις, αλλά τους ρίχνει και πρόστιμα.
Μαθαίνουμε μάλιστα ότι οι CEO’s επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο και παραπονέθηκαν έντονα για το γεγονός ότι ο νόμος εφαρμόζεται μόνο για το πρόστιμα και όχι για τις άδειες!!!
Ναι, το ξέρουμε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, αλλά όχι και να μετατραπεί αποπροσχημάτιστα η ΕΕΤΤ από ρυθμιστή σε εισπράκτορα, γιατί θα χάσει το ρόλο και το κύρος της.
Μάλλον τελικά σε αίτημα θεραπείας θα καταλήξουν οι πάροχοι. Αν τώρα αυτό βρεθεί στο ίδιο καλάθι που πάνε και οι αιτήσεις για επιστροφή φόρων, δε θα μας φανεί καθόλου περίεργο.
Ότι πήρατε, πήρατε
Ευτυχώς που έπεσαν μερικά λεφτά από τα ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου στις ΤΠΕ, γιατί από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο δε τα βλέπουμε και πολύ ευοίωνα τα πράγματα. Καλά τα υπόγεια έργα, αλλά οι καιροί είναι πονηροί και χρειάζονται επειγόντως να κατέβουν οι μπουλντόζες για να ανέβουν οι μετοχές της κυβέρνησης. Βλέπετε οι υπο-δομές είναι απαραίτητες, αλλά οι …υπερ-δομές είναι αυτές που πουλάνε.
Θυμάστε ένα πρωθυπουργό της επίχρυσης δεκαετίας να θριαμβολογεί «είναι μακέτο αυτό το έργο;». Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά τα Ομόλογα έργου. Αφού οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, μήπως να εξέδιδαν ομόλογα, έναντι των μελλοντικών αποδόσεων των έργων;
Τώρα βέβαια μπορεί όλοι οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι να συστήνουν παρόμοιες πρακτικές, πώς μπορεί να είναι σίγουρος κάποιος αν μπορεί ένα έργο στην Ελλάδα να ολοκληρωθεί, όταν ακόμα και με «εντολή Σαμαρά» κολλάει το σύμπαν και έρχεται η μία εμπλοκή μετά την άλλη.